1956 model klasik araba büyük ilgi görüyor: Tüm modülleri orjinal

KimDemis

Aktif Üye
Ustası Mustafa Tenliler’den kendisine yadigar kalan 66 yıllık aracın iç ve dış aksamlarının büsbütün yepyeni olduğuna değinen Nedim Eyibakılırsan, aracın kendisinden öteki kimse tarafınca kullanılmadığını tabir etti.

Çok yakın tanıdıklarının düğünlerinde gelin yahut sünnet arabası olarak gittiğini de söyleyen Nedim Eyibakılırsan tek kaidesinin aracı kendisinin kullanımı olduğunu belirtti. Aracın tüm bakımlarını kendisinin yaptığını da kaydeden Eyinazarann, endüstrideki dükkanda bulunan aracın gelen müşteriler tarafınca büyük ilgisini çektiğini de lisana getirdi.

57 yıllık tamircilik geçmişi olan Kaportacı Nedim Eyinazarann klasik otomobil tutkusunun çocuk yaşlardan bu yana geldiğini söylemiş oldu. Eyinazarann, “Küçük endüstride 50 yılı aşkın müddettir ustalık yaptım. Vakit geldi işimizi bıraktık lakin bu otomobillerden vazgeçemeyiz. Bu otomobiller benim çocukluğumun, gençliğimin, delikanlılığımın arabası.

Çocukluğumdan beri bu cins otomobillerle yoğurulan, onların lisanından anlayan son kuşak olarak bizler kaldık. Bu arabalardan
anlayan öteki da kimse kalmadı. Bu yüzden de bu otomobilin bakımını yaparak her vakit yola devam ederiz” diye konuştu.

66 yıllık klasik otomobilin tüm bakımlarını periyodik olarak kendisinin yaptığını kaydeden Eyibakılırsan, “Bu otomobil 1956 model Pontiac’dır. Eşi gibisi olmayan bir otomobildir. Bu otomobilin birinci sahibi hekimdir. daha sonrasında benim merhum olan ustam Mustafa Tenliler’e geçti ve senelerdan beri de bu araç bizdedir. Bu otomobilin devamlı bakımıyla, revizyonuyla, her şeyiyle ben kalfası olarak kendim ilgilenirim. Bu araç ustamızdan da bize yadigardır. Zira esnaflığım boşunca daima bu cins klasik otomobilleri tamir ettim, bunlarla yoğuruldum. Bu otomobilin bakımını daima olarak ben yaparım. Otomobil daima kapalı yerde de dursa amortisörlerini değiştiririm, yağına, suyuna bakarım, tekerleklerini açarım, kendim bildiğim için frenlerinin bakımıyla ilgilenirim. Otomobil da her vakit dışarıya çıkmaz, dükkanın ortasında durur lakin ben devamlı bunun her vakit bakımını yapıyorum” sözlerini kullandı.

Sanayi sitesinde bir dükkanda duran klasik otomobilin büyük ilgi gördüğünü söyleyen Eyigoren, “Arabanın daima durduğu dükkana gelenler bu klasik otomobile epey ilgi gösteriyorlar. Bunun yanında fazlaca rica ederlerse, epey tanıdık olursa düğünlerde kendim arabayı sürmek koşuluyla rica olarak gelin arabası olarak kullanıyorum” dedi.

Otomobilin iç ve dış aksamlarının özgün modüllerden oluştuğunu belirten Nedim Eyinazarann, “Arabamızın radyosu özgündür. Bunun yanında hepsi orjinal olmakla bir arada göstergeleri, kilometre sayacı, hararet göstergesi, akaryakıt ve yağ ibresi problemsiz çalışıyor. Otomobilden görülen bütün aksesuarlar aktif vaziyettedir, hepsi özgündür, kendi malıdır. Aracın iç aksamının yanında ön farlar, panjurları, alnındaki kuş, bütün hepsi nikelajları da olmak üzere orijinaldir” diye konuştu.