37 yıllık traktörünü sattığı için üzülen babası için harekete geçti: Üç yıl daha sonra satın alıp ikram etti

KimDemis

Aktif Üye
Ezine ilçesinde yaşayan İbrahim Ersan, 2020 yılında yaşının ilerlemesi niçiniyle çiftçiliği bıraktı. Çiftçilik yaptığı sırada 37 yıl boyunca kendisine ilişkin olan 1963 model 17 AF 681 plakalı traktöründen öbür traktör kullanmadı. Bütün kazanımlarını ise sattığı traktörü ile çiftçilik yaparak kazandı. 3 yıl evvel çiftçiliği bıraktıktan daha sonra traktörünü sattı.

37 yıllık traktörü ile çiftçilik yaptığı sıradaki bütün anıları giden babası İbrahim Ersan’ın üzüldüğünü bakılırsan oğlu Ramazan Ersan traktörü satın alıp, babasına armağan etmeye karar verdi.

Araştırmaya başladı. Ezine’de bir galeri de babasının satılık olan traktörünü buldu. Galeri sahibiyle görüşüp, durumu anlattı.

Galerici ile anlaştıktan daha sonra traktörü satın aldı. Traktörün bakımlarını yaptırdı. Traktörü boyattı ve konutun önüne getirerek, babası İbrahim Ersan’a armağan etti. İbrahim Ersan, boyanan ve bakımlarını yapılan traktörünü meskeninin önündeki garajında gözü üzere bakıyor.

37 yıl boyunca öbür traktör kullanmayan İbrahim Ersan, karşısında sattığı traktörü görür görmez büyük memnunluk yaşadı.

Kendisine bu memnunluğu yaşatan oğlu Ramazan Ersan’a teşekkür eden İbrahim Ersan, “Çok sevindim. Oğlum baba malı traktörü geri almış. Gözümün önünde duruyor. Bu traktör ile epey anım var. 37 yıl boyunca ne yaptıysam, ne kazandıysam bu traktör ile yaptım. Evvel bakımları yapıldı, boyandı. Sabah, akşam meskenin önündeki garajda traktörü çalıştırırım. Hem aküyü doldururum, tıpkı vakitte traktörün çalışmasını ve sesini dinliyorum” dedi.

1963 model bir traktörleri olduğunu belirten oğlu Ramazan Ersan, “Babam 2020 yılında çiftçiliği bıraktığı için traktörünü sattı. Babam bize bir şey demiyor lakin traktörü sattığı için ortasında bir hüzün var. Bize de bunu aşikâr etmiyor. Bir gün Ezine’de bir galeride babamın traktörünü gördüm. Galerici arkadaşla irtibata geçtik. Bu traktörün kıssasını de anlattık. Galerici arkadaş bize yardımcı oldu ve traktörü satın aldık. Konutun önüne traktörü getirdik. Babam traktörü görür görmez hayli keyifli oldu. Biz ondan daha hayli keyifli olduk. Birinci traktörü, hayatı boyunca kullandığı tek traktör, öteki bir traktöre hiç binmedi. Birinci göz ağrısı, bizim için ne yaptıysa bu traktörü ile yaptı. 86 yaşındaki babamızı sevindirdik. tekrar kendisini doğmuş üzere hissettirdik. Eski günleri hatırladı. Babam, eşimle, çocuklarımla bize traktör ile yaşadığı anılarını anlatıyor. Babamı bu biçimde memnun gördüğümüz için biz de mutluyuz” diye konuştu.