4 kedi birbirine kordon bağıyla yapışık doğdu

KimDemis

Aktif Üye
Bilecik merkez İstasyon Mahallesi’nde ikamet eden ve 35 yıldır kedi besleyen Zennure Keskin’in torunlarını sever üzere ’Kuzum’ diyerek sevdiği kedisi, geçtiğimiz gün yavruladı. Kömürlükte bulunan yavrulara bakmayan giden bayan gördüğü görüntü karşısında şaşırdı. Kedi yavrularının birbirine bağlı olduğunu gördü.

Durumu Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanlarına bildirdi. Takımlar yaşlı hanımın konutuna geldi. Anne kedi tarafınca kordonu koparılan bir yavru kedinin öldüğü görüldü. Akabinde birbirlerine yapışık 3 kediyi alan gruplar, 1 adedinin daha öldüğü tespit etti. Akabinde birbirine kordon bağı ile bağlı 2’si sağ 3 kediyi alan takımlar çabucak Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine getirdiler.

Burada Veteriner Doktoru Nedret Avcı, kedileri birbirinden makas sayesinde ayırdı. Avcı, “Barınağımıza yapışık 4 kedi yavrusu olduğu ihbarı geldi. Yavruları almaya geldiğimizde 2 tanesi ölüydü. İki tanesi birbirine kordon bağıyla bağlanmış. Onların şu anda bağlarını kestik ayırdık. Başkalarının de kordon boğazlarına sarıldığı için, başkalarını meyyit aldık. İki yavrumuzu kurtardık. Artık annelerinin yanına teslim etmeye gideceğiz” dedi.

Zennure Keskin, 31 yıldır kedi baktığını bu biçimdesine bir olayla hiç karşılaşmadığı anlatarak, “öncedensi günü doğum yapmıştı. Bir tane doğurmuş. Ben aldım kutuyla birlikte götürdüm kömürlüğe orada dursun diye. Dün de torunum, ’Anneanne ben kedinin eniklerine bakacağım, seveceğim’ dedi. Götürdüm onu baktım. Birisini alayım dersen hepsi birden geldi elime. Dördü de yapışık birbirine. Kordonları birbirine bağlıymış. Belediye geldi, götürdü ayırıp getirecekler” dedi.

Öte yandan birbirinden ayrılan ve sıhhat durumları âlâ olan 2 kedi yavrusu Zennure Keskin’e teslim edildi. Yavru kedileri çabucak emzirmek için altına alan anne kedinin o anları bakılırsanleri duygulandırdı.