47 torunlu çiftten nikah tazeleyerek ikili bayram

KimDemis

Aktif Üye
Altınordu ilçesi Mübarek Mahallesi’nde yaşayan 10 çocuk ve 47 torun sahibi Mehmet ile eşi Hamdiye Akyol, çocuklarının teşebbüsüyle evliliklerinin 75’inci yıl dönümünde nikah tazeledi. Akyol çifti, konutlarının bahçesinde organize edilen aktiflikle yıl dönümlerini kutladı. Düğün havasındaki kutlamada, Gülyalı Belediye Lideri Ulaş Tepe’nin kıydığı sembolik nikahta ikili evlilik cüzdanı verildi. Renkli manzaraların ortaya çıktığı kutlamada, yıllar daha sonra bir daha nikah masasına oturmanın heyecanını yaşayan çiftin diyaloğu da gülümsetti.

El ele vererek üzerinde eski ve yeni fotoğraflarının bulunduğu pastayı kesen çift, dans da etti. Akraba ve komşuların da katıldığı kutlamada davetli ve konuklar, Akyol çiftine mutluluklar diledi. Çift, kendilerine gösterilen ağır ilgiyle memnun olurken, uygun dileklerde bulunanlara teşekkür etti.

Mehmet Akyol, eşini sevdiğini belirterek, “Köylerde hiç bir toplantı, eğlenme alanı yok. Mahalle ortalarında alanlar var. Oralarda yaşlısı genci sohbet ediyorduk. Eşimin mahallesine epey giderdim. Evvelden tanışma da yoktu yani 6 ay konuş, tanış evlen yoktu. Çeşmeden su almaya giderdi. Beni görür görmez de o kapları atar ormana kaçardı. Evvelden o denli nişanlıymışsın falan yoktu. Büyüklerin istekleriyle oldu.

Sevmesek olmazdı. Ben babamın 1 oğluydum. Elimden hiç bir şey noksan olmadı. Onun için istediğimi yapabildim. Eşimle evlendim. Keyifli yuvamız oldu. Gençlere tavsiyem; hoşgörülü ve uygun bir insan olmalıdır. Berbatlıktan bir şey doğmuyor. Eşinle anlaşacaksın. Şimdiki fikirler, zekalar daha güzel. Birbiriyle anlaşa anlaşa yanlışı düzelteceksin. Sertlikle arbedeyle dövüşle değil. Bunları çıkarmasınlar kulaklarından. Şayet aile olarak ikisi bir olurlarsa her şeyin üstünden gelebilirler” diye konuştu.

Hamdiye Akyol da evliliklerini eşiyle sabırla ayakta tuttuklarını söyleyerek, “Biz küçük yaşta evlendik. Sabır, selametle evliliğimizi ayakta tuttuk. Evliliğimizin sırrı; birbirimizi sevdik, bir ortada durduk. Ablam yaşıyordu burada. Onun yanına gidip gelirken birbirimizi gördük. Tanıştık ve evlendik” dedi.
Çiftin kızları Gülgün Akyol ise çocukları olarak fazlaca keyifli olduklarını ve ailece ikili bayram yaşadıklarını söylemiş oldu.