Akın akın geliyorlar: Rusya’dan Antalya’ya son bilet 200 bin TL

KimDemis

Aktif Üye
Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin tarafınca açıklanan ve evvelki gün de cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yayımlanan ‘askeri kısmi Seferberlik’ ilanına bakılırsa, Rusya’da 300 bin civarında yedek askerin nazaranve çağrılacak olması yurtdışına çıkışları arttırdı.

Karar daha sonrası başta Moskova olmak üzere tüm ülke genelinden, Rusya’dan uçuşa açık Antalya, İstanbul, İzmir, Dubai, Taşkent, Bakü, Tiflis, Erivan, Astana üzere kentlere büyük talep oluştu.

Rusların en çok tercih ettiği kent ise Antalya oldu. Çarşamba gününden itibaren Moskova ve Rusya’nın öbür kentlerinden Antalya’ya olan uçuşların biletleri süratle tükendi. Çarşamba prestijiyle bilet meblağlarında başlayan artış, önemli boyutlara ulaştı.

Moskova’nın Domodedovo Havaalanı’ndan dün Antalya’ya giden uçaktaki son biletin, 650 bin 859 rubleye, yaklaşık 11 bin dolara (200 bin TL) satıldığı açıklandı. Bugünkü uçuşlar içinse bilet meblağlarının 500 bin rubleyi bulduğu kaydedildi.

Özyeğin Üniversitesi Toplumsal Bilimler Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Hamdi Akın Ünver, evvelki gün İstanbul Havalimanı’na indiğinde yüzlerce Rus erkeğin Türkiye’ye geldiğini gördüğünü söylemiş oldu.

Yaşadıklarını Twitter’dan paylaşan Ünver, “İstanbul Havalimanı’na indim ve burada iki saat mahsur kaldım. İstanbul’a gelen genç Rus adamların sayısı inanılmazdı. Uçsuz bucaksız havalimanının neredeyse tamamı yüzlerce Rusça konuşan yolcuyla doluydu.

Uzun taksi kuyrukları oluştu. Orta yaşlı Rus çiftlerden bahsetmiyorum. Yalnızca 20-30 yaşlarında kümeler halinde seyahat eden Rusça konuşan genç erkekler vardı” diye yazdı.

Turistik seyahat gayeli yapılan rezervasyonlarda da çabucak hemen iptaller olmadığını belirten, Antalya ile Rusya içinde faaliyet gösteren çeşit operatörü firması yetkilileri, ekim ayı yahut kış devrine ait Rusya’dan rezervasyon almaya devam ettiklerini deklare etti.

Durumun 1 hafta ortasında daha da netleşebileceğini belirten yetkililer, 18 ile 65 yaş ortası olup yedek asker kapsamındaki bireylere ait iptaller olabileceğini lisana getirdi.

Çünkü havayolu şirketlerinden birçoğu kısmi seferberlik ilanı gereği, 18 ile 65 yaş içindeki erkek yolculardan askeri sicil ve kayıt ofisinden evrak istiyor.

Rusya’dan Antalya’ya düzenlenen cins paketleri ekseriyetle 7-14 gün aralıklarından oluşuyor.