Alev alev yanan çatıya balkonundan bahçe hortumu ile müdahale etti: Elimizden geleni yaptık

KimDemis

Aktif Üye
Yangın, saat 18.00 sıralarında Esenyurt Akşemsettin Mahallesinde bulunan 3 katlı apartmanın çatısında çıktı.

Alevler kısa müddette çatının tamamını sararken, vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine fazlaca sayıda polis, sıhhat ve itfaiye takımı sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye takımları yangını söndürme çalışmalarına başladı. İtfaiye takımlarının yaklaşık 30 dakikalık müdahalesinin akabinde yangın denetim altına alınarak söndürüldü. olayda can kaybı ve faydalanma yaşanmazken, apartmanın çatısı ve en üst kattaki dairede hasar oluştu.

Yangının çıktığı çatının bitişiğindeki apartman dairesinde yaşayan Kazım Birinci, haberi alır almaz müdahale etmek istedi. Konutunda bulunan bahçe hortumunu musluğa bağlayan Birinci, balkonundan alevlere su sıktı.

Yangını söndürmek için elinden geleni yaptığını söyleyen Kazım Birinci, “Eşim arayınca yangından haberim oldu. hiç bir şey bilmiyordum. Geldim, söndürmeye çalıştık. Yan taraf da benim konutum. Onun için elimden geleni yaptım. Bir konut, bir yuva yanıyor. Elimizden geleni yaptık” dedi.