Antalya’da husumetli akrabalar tekme tokat birbirine girdi: Senin mevtin benim elimden olacak

KimDemis

Aktif Üye
Manavgat’ın Demirciler Mahallesi’nde geçen yıl arazi arbedesi niçiniyle husumetli olan akrabalar içinde dün saat 13.30 sıralarında, bu sefer yol kapatma niçiniyle tartışma çıktı. Emine Ç. ve Havva A. ile Yusuf A. tartışma kararında, Halil A., Muhammet Ali A., Menderes A., Ozan A., Özkan Ö., Emine Ö., Selvi A., Ümmü Arıcı A. ve Hayriye A. tarafınca darbedildi. Yusuf A.’nın kullandığı yavaşça ticari aracın camları da kırıldı.

ARBEDEYE KARIŞANLAR KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

Haber verilmesi üzerine olay yerine jandarma ve sıhhat takımları sevk edildi. Emine Ç. ve Havva A. sıhhat grupları tarafınca birinci müdahalelerinin akabinde Manavgat Devlet Hastanesi’ne gdolayılürken, Yusuf A. ise kendi imkanları ile hastaneye gitti. Olaya karışan Halil A., Muhammet Ali A., Menderes A., Ozan A., Özkan Ö., Emine Ö., Selvi A., Ümmü Arıcı A. ve Hayriye A. jandarma tarafınca tabir için karakola gdolayıldü.

Tarafların birbirinden şikayetçi olduğu olayla ilgili gözaltına alınan 9 kişi sözlerinin akabinde hür bırakıldı. Hastanede tedavi edilen Havva A. ile Yusuf A. taburcu edilirken, Emine Ç.’nin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

‘HEP BİRLİKTE SALDIRDILAR’

Yusuf A. olayın akabinde jandarmaya verdiği tabirde, Külcüler mevkisinde bulunan tarlasına ablaları Emine Ç. ve Havva A. ile bir arada yavaşça ticari araçla gittiklerini anlatarak, “Bu sırada odun toplayan Halil A. ve ailesi bizi gördü. Abim Halil A., traktörle yolu kapattı. ‘Senin mevtin benim elimden olacak şerefsiz’ diye beni tehdit etti. Yanında olan çocukları Ozan A., Menderes A. ve Muhammet Ali A. ile damadı Özkan Ö.’ye, ‘Dövün şunu, gebertin, yakın arabayı, kırın camlarını’ dedi. Onlar da bana saldırdı, bu esnada otomobilimin camları kırıldı. Yanımda olan ablalarım ortaya girmek isteyince daima birlikte onlara saldırdılar. Emine Ç.’yi yere yatırıp tekme tokat dövdüler” dedi.

Yusuf A., yaşanan arbedeyi cep telefonuyla da kaydetti. Manzaralarda, tarafların tartışmaları, Yusuf A.’nın ‘ablama dokunmayın’ demesi, üzerine gelen birinin ise ‘sen burada telefonla kayıt mı alıyorsun?’ diyerek darbettiği anlar yer aldı.

DAHA EVVEL DE MAHKEMELİK OLMUŞLARDI

3 Ekim 2021’de taraflar içinde arazi uyuşmazlığı niçiniyle hengame yaşanmıştı. Arbedede Halil A. ve Hüseyin A. kız kardeşleri Emine Ç.’nin üzerine traktör sürerek ezmeye çalıştıkları ve faydalanmasına niye olduğu sebebi öne sürülerek davalık oldu. Tutuklanan Halil A. ile isimli denetimle özgür bırakılan Hüseyin A. hakkında Manavgat 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Dava sırasında Emine Ç., kardeşlerinin daha fazla tutuklu bulunmasına gönlünün razı olmadığını belirterek şikayetçi olmadığını söylemiş oldu. Geçen yıl 24 Şubat’ta sonucunı açıklayan mahkeme, Hüseyin A.’ya 10 ay, Halil A.’ya ise 7 ay 15 gün mahpus cezası verdi.