Apartman cami bakılırsanleri hayrete düşürüyor

KimDemis

Aktif Üye
Ankara’nın Keçiören İlçesi’ndeki Ahmet Şefik Kolaylı Caddesi üzerinde 11 yıl evvel inşasına başlanan 6 katlı Esertepe Yeni Camii, imal mühletince dış mimarisinden kaynaklı gerek toplumsal medyada gerekse nazarannler tarafınca şaşkınlıkla karşılandı.

Apartman formunda görünümü olan cami, nazarannleri hayrete düşürürken 11 yıl boyunca imali tamamlanmamasıysa farklı bir gündem hususu oluşturdu.

Apartman formunda dizayn edilen caminin alt katları Kur’an kursları ve hafızlık faaliyetlerinde kullanılmak üzere planlandı.

ESERTEPE YENİ CAMİİ 11 YIL AKABİNDE TAMAMLANDI

11 yıl boyunca mahalle sakinlerinin şaşkınlıkla izlediği cami farklı niçinlerden ötürü uzun müddet boyunca inşa edilemedi. Hayırseverler ve iş erkeklerinca maliyeti karşılanarak inşasına sürat verilen cami, nihayet 22 Haziran’da imali tamamlanarak hizmete açıldı. 5 vakit namaz kılınmaya başlanan camiyi bakılırsan bölge halkıysa huzura erdi.

“BİTTİKTEN daha sonra MAHALLEYE HOŞ BİR ESER OLDU”

Esertepe Yeni Camii hakkında değerlendirmelerde bulunan mahalle sakini Adnan Ardıç, “Esnafım burada. 2011’den beri devam ediyordu. Uzun sürdü daha sonra insanların sayesinde bu hale geldi. Şu an bitmiş durumda. Evvelden bitmişti lakin dış cephesi biraz geç sürdü. Şu an orayı da bitirdiler. Mahalleye hoş bir havası oldu. Cami görünümünde değildi. Dış cephesi zahmetliydi. Bittikten daha sonra mahalleye hoş bir eser oldu” diye konuştu.

Bir öbür mahalle sakini Mustafa Ekinci ise cami üretiminde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Yaptırandan da yapandan da vesile olandan da Allah razı olsun. Çok âlâ oldu. Esnafımızdan da Allah razı olsun. Birinci evvel hacı abi var, İsmail amcam var ondan Allah razı olsun. O fazlaca yardımcı oluyor. Uzun sürmesi biraz maddi durumdan” sözlerini kullandı.

Nuray Kaya ise üretimin 10 yıldan fazla sürdüğüne dikkati çekerek, “10 yıldan fazla sürdü benim bildiğim kadarıyla. Yardım olmadığı için milletin sayesinde bu kadar oldu. İbadet yapmak hoş bir his fakat daha tamamlanmadı. Yardım olsa daha çabuk tamamlanır. Ben cami olarak görüyorum apartman olarak değil” dedi.

Apartman cami gorenleri hayrete düşürüyor.