Artvin haberleri: Herkes bu kayaları görmeye geliyor! Bazalt Kayalığı nerede?

KimDemis

Aktif Üye
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Tabiat Müdafaa ve Ulusal Parklar Genel Müdürlüğünce Artvin’deki Hatila Vadisi Ulusal Parkı’nda 2016 yılında hizmete alınan Türkiye’nin en yüksek cam seyir terası 2022 yılı Eylül ayıla birlikte yaklaşık 35 bin turist ağırladı.

Vilayet merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaktaki Sıkıldım Kayası mevkiinde 490 metre rakımda, Hatila Deresi’nden 220 metre yükseklikte sarp kayalara monte edilen seyir terası, son baharda da ziyaretçilerini ağırlıyor.

Cam terasa bin 200 metre uzaklıkta bulunan ve turizm noktası olarak ilan edilen Bazalt Kayalar da son senelerda ziyaretçi akınına uğruyor. Bölgede Bazalt Kayalar’ın oluşumuyla alakalı bilimsel data bulunmasa da sütunların, volkanik patlama kararı lavların soğumasıyla oluştuğu biliniyor. Kayaların bilhassa görseli insanların ilgisini çekerken, pek fazlaca yerli ve yabancı turist bölge ziyaret ederek fotoğraf çektirmeyi ihmal etmiyor.

“Dokuz ayda 35 bin turist ziyaret etti”

Hatila Cam Teras Turizm İşletmecisi ve bununla birlikte Köy Muhtarı olan Ümit Akalın, yaptığı açıklamada, “Cam terasa ağır ilgi var. Son 9 aylık süreçteki datalara bakılırsa 35 bin civarında turist konuk ettik. Cam seyir terasının yanı sıra bazalt kayalar da ilgi görüyor. Hatila Vadisi Ulusal Parkı içerisindeki bazalt kayalıkları turizm noktası olarak ilan edildi. Cam seyir terası ile bazalt kayalıkları içindeki aralık yaklaşık bin 200 metre kadar. Ortadaki aralık kısa olduğu için gelen bütün konuklarımız tıpkı biçimde bazalt kayalıklarını da görmek istiyor. Buraya gelip buradaki fotoğrafı, görüntüyü gördükten daha sonra çok mutlu bir biçimde dönüş yapıyorlar” dedi.

“Sosyal medyada gördüm birinci fırsatta ziyaret ettim”

Sosyal medyada gorerek bazalt kayaları ziyaret eden Nezahat Dede, “İlk kere geliyorum. Toplumsal medyada görmüştüm birinci fırsatta ziyaret ettim. Çok merak ediyordum ve merakımı giderdim. Herkese de tavsiye ederim epeyce hoş yerler. Kayaların yolları ve çarçabuk kayaların üzerine çıkışımız, rahat bir gezişimiz. Yani bunlar nitekim çok hoş hayli gezmeye kıymet yerler” diye konuştu.

Dilan Şahinbaş ise, “Daha evvel gelmemiştim ancak biliyordum burada bazalt kayalar olduğunu. Burası iddiası 5 milyona yakın geçmişi olduğu biliniyor zira birinci volkanik patlamalarla oluşan bölge tahminen de dünyanın birinci oluşumunda ortaya çıktı. Bende birinci sefer bazalt kayaları gördüm. Çok etkilendim. Alan derinliği, üste yanlışsız sütunların çıkması, hoş nizamlı biçimde çıkması epey etkilendim” sözlerini kullandı.