Asiye Işık Atalay’ın annesinden ‘Anneler Günü’nde yürek yakan kelamlar: Hayalleri yarım kaldı

KimDemis

Aktif Üye
19 yaşındaki Asiye Parıltı Atalay, geçtiğimiz günlerde İstanbul Esenler’de sokak ortasında silahla vurularak öldürülmüştü… Katil Ümit Karakoyun tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yırtıcı cinayete kurban giden Asiye Parıltı Atalay’ın annesi Rahşan Atalay, ‘Anneler Günü’ne kızının kıyafetlerine sarılarak girdi.

‘ASİYE’NİN SON OLMASINI İSTİYORUM’

Gözyaşlarına hakim olamayan Rahşan Atalay, yaşadığı acıyı kuvvetlikle tabir etti. Atalay, “Ben bunun müebbet almasını istiyorum. Asiye’nin son olmasını istiyorum. O içeride her gün ölsün istiyorum” dedi.

‘ASİYE ANNE SENİ GEZDİRECEĞİM’ DİYORDU

“Beş dakika geçiyor, beş dakika daha sonra bir daha başlıyor acım” diyen Rahşan Atalay, “Her ‘Anneler Günü’nde armağan alırdı. Biraz asabiydi lakin öper, severdi.

‘HAYALLERİ YARIM KALDI’

Bir hayali vardı. Ehliyet imtihanına gidiyordu kızım. ‘Anne seni gezdireceğim’ diyordu. Hayallerinin hepsi yarım kaldı” formunda konuştu.

Ümit Karakoyun’un 16 evrakı olmasına karşın dışarıda bulunmasına reaksiyon gösteren Rahşan Atalay, “16 tane evrakı var. Kızımın doğum gününde dışarı salıveriyorlar. Bugün kızımın mezarına gittim. Çok konuştum lakin gelmedi. Asiye’m dedim epeyce süslüydün, kendini fazlaca seviyordun Asiye’m dedim. Çok meşhur oldun, herkes senin gerinden seni konuşuyor dedim. Fakat o beni görüyor mu bilmiyorum.

Benim durumumda olan anneler bana takviye versin. Benim ona gereksinimim var” diye konuştu.

Rahşan Atalay, “Devletten tek isteğim; bunun aftan falan yararlanmasını istemiyorum. Ağırlaştırılmış müebbet caza almasını istiyorum.

Benim kızım beyaz kefenle yatıyor, o da orada her gün ölsün istiyorum. Birinci anneler günü yalnızım. 19 sene bak büyüt… Birisi gelsin, kızımın canını alsın” sözlerini kullandı.

Asiye Işık Atalay’ın ablası Kübra Akbulut ise, “Dilerdim ki anneme en hoş hediyeyi kardeşimle birlikte verelim.

Anneler Günü’nü daima birlikte birlikte geçirelim ancak olmadı. Biz bunu kabullenmeye çalışıyoruz.

Bizim tek isteğimiz, en ağır cezayı alması. Biz kendimizi bu türlü rahatlatacağız’ ‘dedi.