Bayram öncesi Eminönü esnafına şeker-çikolata-lokum kontrolü

KimDemis

Aktif Üye
Fatih Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü besin denetim grupları, Ramazan Bayramı öncesi Eminönü’ndeki şekercileri denetledi.

Şekerlerin kayıt altına alınıp alınmadığını, son kullanma tarihlerini ve üretildikleri firmaları denetim eden gruplar, iş yerlerinin hijyen kurallarına uygun satış yapıp yapmadığını da denetledi.

Vatandaşın bilhassa şeker ve lokum alırken elle temas etmemesi, lokumların kapaklı raflarda bulunması gerektiğini belirten besin denetim grupları, esnafa kapalı raf sistemine geçilmemesi durumunda cezai süreç yazılacağını aktardı.

Lokumları üstleri açık ve kolay kolay ellenebilir raflarda satan esnaflar tutanakla kayıt altına alındı.

“YEMEYECEĞİM ŞEYİ DİĞERİNE SATMAM”

İş yeri denetlenen esnaflardan Selda Şimşek, “Ben kendim yiyemeyeceğim şeyi diğerine da satmayı yanlışsız bulmuyorum. Onun için her şey kapalıdır bizde, her şey adabına uygundur. Çalışanlarım sigortalıdır. Bana yapılmasını istemediğim şeyi bir diğerine da yapmam, etik bulmuyorum” dedi.

“DENETLEMEDEN MEMNUNUZ”

Yapılan denetlemelerin merdivenaltı satış yapanları bitirdiğini belirten esnaf Semih kuvvetlier ise, “Biz denetlemelerden mutluyuz. Son devirlerde merdivenaltının bitmesi epey uygun oldu.

Artık pandemiden çıktık, piyasa canlı. Beşerler alışveriş yapmayı özlemiş. Şu anda memnunuz, ticaret de yeterli gidiyor. 2 yıldır bayramlarda burada top oynuyorduk artık iyiyiz” tabirlerini kullandı.