Beşiktaş’taki hücumda şehit olan polis babasının müsaadeden gitti: Onun bıraktığı bayrağı ben teslim aldım

KimDemis

Aktif Üye
Akının 6. yıl dönümünde birinci vakit içinderda Edirnekapı Şehitliği’nde anma merasimi düzenlendi.

Merasime İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Özmen ile şube ve ilçe emniyet müdürleri, şehitlerin aileleri ve yakınları katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunan ve dua edilen anma merasiminde, şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakıldı.

ondan sonrasında atağın yaşandığı yerde şehitler anısına yapılan anıtın önünde anma programı düzenlendi.

İstanbul Vilayet Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın da katıldığı merasimde hürmet duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan daha sonra şehitler için hazırlanan görüntü klip gösterildi.

Kur’an okunup, dualar edildikten daha sonra şehitler anıtına karanfiller bırakıldı.

Merasimin akabinde Dolmabahçe Mescidi’nde “Mevlidi Şerif Programı” da düzenlendi.

ŞEHİT POLİS BABANIN MÜSAADEDEN GİTTİ

Programa katılanlardan taarruzda şehit olan polis memuru Haşim Usta’nın kızı Melis Usta, yaptığı açıklamada, babasının müsaadeden giderek kendisinin de polis olduğunu söylemiş oldu.

Babasının motorlu trafik grupları “şahin”lerde vazife yaparken terör akınında şehit olduğunu anımsatan Melis Usta, hislerini şöyleki söz etti:

“Polis olmaya babamdan daha sonra karar verdim. Babamın yolunda ilerlemeyi düşünüyordum. Daima o denli istedim, o denli de yaptım. Polis memuruyum 1 yıl 2 aydır. Babamın bıraktığı bayrağı ben teslim aldım. Her vakit onu yanımda hissediyorum aslına bakarsanız.

Şu anda da yanındayım. hiç bir vakit bırakmadım, bırakmayacağım da… Nerede olursam olayım iki elim kanda olsa dahi buraya geleceğim. Bilhassa bu kara günde onu hiç bir vakit yalnız bırakmayacağım. Her vakit kalbimde yaşıyor.”

Şehit annesi: “Her gün şehitliğe geliyorum”

Terör atağında 40 yaşındayken şehit olan Emniyet Amiri Kadir Yıldırım’ın annesi Müjgan Yıldırım ise “Acımız, hüznümüz hayli büyük. Ben aslan üzere evladımı kaybettim. 20 yıllık polisti benim oğlum. Saçlarımı süpürge, kollarımı yastık yapmıştım, okuttum ben onu. Evlat acısı o kadar acı ki şehit olduğuna inanamadım yavrumun.” diye konuştu.

Her gün Kadıköy’deki konutundan oğlunun mezarına geldiğini söyleyen anne Yıldırım, “Önce oğlum bana gelirdi. Sıhhatinde daima ziyaret ederdi. Ben de şehit olunca her gün oğlumun yanındayım. Sabah kalktım mı gözümü açar açmaz oğlumun yanındayım. Çiçekleri fazlaca severdi. Çiçeklerini süslerdim. Buraya da her gün gelip Kur’an okurum, çiçeklerini ekerim. Buradakilere dua ederim. Konutum burası oldu. Yaramız, acımız hayli büyük. Eski sistemimiz kalmadı. Çok ağlıyorum. 70 aydır hasretim oğluma.” sözlerini kullandı.

“Şehitliği fazlaca istiyordu”

Şehit Kadir Yıldırım’ın kız kardeşi Yasemin Yıldırım Çapalı, 6 yıldır hasret ve acılarının sürdüğünü belirterek, şunları söylemiş oldu:

“Tarif edilmez bir acı var içimizde. Bir şehit haberi duyduğumuzda yinedan başa dönüp acımızı yaşıyoruz. Çok gençti, hiç bir şeyden muradını almadı ancak şehitliği epey istiyordu. Canı gönülden dua ediyordu, ‘Allah bana şehitliği nasip etsin.’ diye. O epey memnun, biliyorum yerinde fazlaca huzurlu. Zira istediği bir şey oldu lakin bize acıyı, hasreti bıraktı.”

Terörü kınayan Yasemin Yıldırım, “Allah öteki ailelere yaşatmasın. Askerimi, polisimi Allah’ım korusun, ayaklarına taş değdirmesin onların. Onlara bunu yapan cezasını aldı ancak tekrar olmasın.” dedi.

Şehit Kadir Yıldırım’ın ağabeyi Ahmet Yıldırım kardeşinin uyurken bile nazaranvini yapmak isteyen biri olduğunu belirtirken hislerini şöyleki lisana getirdi:

“Duygularımız karışık. Daima televizyonlarda görürdük bu biçimde şeyleri. Anlatılması sıkıntı bir şey. Sözler sığmıyor. Şehitlik epeyce hoş bir şeydir lakin onun yokluğuna hala alışamadık. Kardeşim herkese yardımcı olan fazlaca kusursuz, eksiksiz bir tanesiydi. Allah herkese bu biçimde yürekli bir kardeş versin.”