Bu Nisan ayında Dubai yaratıcı oluyor, Londra tiyatroları açılmaya hazırlanıyor ve Gates emisyonlarla mücadele ediyor

KimDemis

Aktif Üye
Dubai’nin aylık iş barometresi Business Line’ın bu Nisan sayısında, Dubai’nin kendisini küresel bir yaratıcı merkez olarak nasıl konumlandırdığına, Bill Gates’in neden hükümetlere ve şirketlere çağrıda bulunduğuna ve bir yıldan fazla bir süre kapalı kaldıktan sonra Londra’daki West End, izleyicileri tekrar karşılamaya hazırlanıyor.

Dubai yaratıcı oluyor

Dubai kısa süre önce, Emirliği 2025 yılına kadar kültür, içerik, medya, tasarım ve sanat dahil olmak üzere yaratıcı endüstri için küresel bir merkeze dönüştürmeyi amaçlayan Yaratıcı Ekonomi Stratejisini duyurdu.

Odak noktası, yaratıcı ekonominin ülkenin GSYİH’sine katkısını yüzde 2,6’dan yüzde 5’e çıkarmak.

Yaratıcı Ekonomi Stratejisi, önümüzdeki dört yıl içinde şu anda 8.300 olan yaratıcı ve kültürel şirketlerin sayısını iki katından fazla artırmayı ve 15.000 şirkete çıkarmayı hedefliyor.

Önümüzdeki dönemde yaratıcı işlerin 70.000’den 140.000’e çıkması bekleniyor.

Şirket kurma uzmanları Virtuzone, soruşturmalarda şimdiden bir artış gördüklerini söylüyor.

Virtuzone’da müşteri deneyimi CRM ve İş Ortaklığı başkanı Amer Yehia, yaratıcı endüstriyi desteklemek için uygun bir çerçeve söz konusu olduğunda duyurunun açık olduğunu söyledi.

Bize “Dubai’nin yabancı şirketleri getirmek için bu tür bir girişimi desteklediğini ve yaratıcı sektör söz konusu olduğunda yerel yetenekleri desteklediğini görmek çok cesaret verici” dedi.

Ahmet Ammar

2013 yılında Ahmad Ammar ve Vincenzo Visciglia, moda markası AAVVA’yı kurdu. 2013 yılında bir yan proje olarak başladı ve hızla bağımsız mağazalarla bir moda çizgisine dönüştü ve şimdi uluslararası butiklerde stoklanıyor.

Vincenzo Visciglia, bunun yaratıcı sektörde çalışan insanlar için ‘harika bir haber’ olduğunu söyledi.

Dubai’deki moda endüstrisinin hala yeni olduğunu tahmin ediyorum, bu yüzden topluluğun ve yerel müşterilerin, dışarıdan tasarımcıların aksine yerel tasarımcıları gerçekten desteklediğini düşünüyoruz.

Vincenzo Visciglia
AAVVA’nın kurucu ortağı

Yaratıcı Ekonomi Stratejisi, yeni ve heyecan verici konseptler üretmede yaratıcı zihinleri desteklemeyi amaçlamaktadır.

Ahmad Ammar, bir işletme olarak tasarımdan üretime kadar tüm unsurların şehirde işlenmesini taahhüt ettiklerini söyledi. “Dubai’de her şeyi yapıyoruz. O yüzden dış kaynak kullanmıyorum. Ben dışarıdan bir şey getirmiyorum” dedi.

“Farklı milletlerden, nakışçılardan, zanaatkarlardan, terzilik yapan tüm insanlardan, hatta şu anda bize yardım eden tasarım ekibinden Dubai’ye gelmek için tüm ekibimi uçurdum. Yani BAE’de üretim evimiz var. Her şeyi burada yapıyoruz. Kumaşları bile burada piyasada bulunanlardan almaya çalışıyoruz” dedi.

Dubai, Media City, Production City ve Dubai Design District gibi merkezlerin kurulmasıyla yaratıcı ekonomisini sağlamlaştırmaya başladı. D3 olarak da bilinen Dubai Tasarım Bölgesi, 2013 yılında faaliyete geçti ve Virtuzone’dan Amer Yehia, özellikle moda, sanat ve yaratıcılar için bir merkez olarak iyi çalıştığını söyledi.

Oraya gitmek bile size Dubai’nin altyapı perspektifinden ve bu tür bireyleri gelip işlerini büyütmeye teşvik etme isteğinden ne kadar bağlı olduğunu gösteriyor.

Amer Yehia
Virtuzone’da müşteri deneyimi CRM ve İş Ortaklığı Başkanı

İlk adım olarak, Dubai Veliaht Prensi ve Dubai Yürütme Konseyi Başkanı Şeyh Hamdan bin Muhammed bin Rashid Al Maktoum, Emirlik’te Al Quoz Yaratıcı Bölgesi’ni başlattı.

Alan, sanatçıların ve tasarımcıların yaşayabileceği, çalışabileceği ve yaratabileceği dinamik bir merkez haline gelmek için ayrılmıştır ve ileriye dönük yaratıcı strateji için bir plandır.

Karbon emisyonlarına karşı küresel mücadele

Başka yerlerde Bill Gates, hükümetleri ve özel sektörü, dünya ekonomisinde emisyonları ortadan kaldıracak çığır açan teknolojileri ‘geliştirmek ve yaygınlaştırmak’ için birlikte çalışmaya çağırıyor. Fosil yakıtlarla rekabet edebilmek için “oyun alanını düzleştirmek” için bu teknolojilerin yeni yaratıcı finansmanı için çağrıda bulundu.

Microsoft Corporation kurucu ortağı ve hayırsever, ABD Başkanı Joe Biden’in düzenlediği sanal küresel iklim zirvesinde 40’ın üzerinde küresel lidere uzaktan seslendi.

Bill Gates

İklim değişikliğinin inanılmaz derecede karmaşık bir konu olduğunu ve bugünün teknolojilerini kullanmanın iddialı hedeflerimize ulaşmamıza izin vermeyeceğini söyledi:

“Nedeni, neredeyse tüm sıfır karbon teknolojilerimizin fosil yakıtlı emsallerinden daha pahalı olmasıdır. Dünyanın dört bir yanındaki insanlara çağdaş yaşam tarzının tüm faydalarını sağlamak için, aynı derecede uygun fiyatlı, benim dediğim, sıfırın yeşil primi olan yeni sıfır karbonlu ürünlere ihtiyacımız var”.

Gates, hükümetlerin ve şirketlerin fosil yakıtlardan geçişi “daha hızlı ve daha ucuz” hale getirmek için nasıl politikalar benimsemeleri gerektiğini de tartıştı.

Sanal küresel iklim zirvesinde küresel liderlere “fiziksel ekonomi genelinde emisyonları ortadan kaldırmamıza izin veren çığır açan teknolojiler geliştirmemiz ve yaymamız gerekiyor. teknolojileri finanse etmek için yaratıcı yollar bularak ve oyun alanını fosil yakıtlarla rekabet edebilecek şekilde düzleştirerek.Üçüncü olarak, hükümetlerin ve şirketlerin geçişi daha hızlı ve daha ucuz hale getirecek politikalar benimsemesi gerekiyor” dedi.

Gates, liderleri ‘zor adımlar atanları’ ödüllendirmeye çağırarak sunumunu tamamladı.

Londra’nın West End tiyatroları yeniden açılmaya hazırlanıyor

İngiltere temkinli bir şekilde yeniden açılmaya başlarken, dünyaca ünlü West End, seyircileri sinemalarda ağırlamaya hazırlanıyor. 300.000 kişiyi istihdam eden sektör, bir yılı aşkın süredir kapalı durumda ve binlerce işi riske atıyor.

21 yaşındaki aktör Noah Thomas, London West End müzikali “Everybody’s Talking About Jamie”nin başrolünü üstlenmek için drama okulundan ayrıldı.

İlk çıkışını 2020’nin başlarında ve haftalar sonra, koronavirüs pandemisi İngiltere’ye yayılırken tiyatrolar kapandı.

Noah, “Üzerinizde geçen aylar bir şekilde geçerken, bu herhangi birimizin tahmin edebileceğinden çok daha büyük ve o zaman bilirsiniz, sanıyorsunuz ki, bunun bir nevi pratik yönleri, bilirsiniz, finans ve ailen ve arkadaşların”.

Tiyatrolar

Birleşik Krallık tiyatro endüstrisi son 13 ayın çoğunda işlere kapalı kaldı ve barlarda, restoranlarda ve otellerde binlerce işi tehlikeye attı.

Diğer endüstrilerden farklı olarak, birçok tiyatro çalışanı, devlet desteğine geldiğinde çatlaklardan düştü. Güçlü eleştirilerin ardından İngiliz hükümeti, sanat ve kültür kuruluşlarına 1,38 milyar avrodan fazla kurtarma yardımı ve kredisi dağıttı.

Apollo’nun ve Londra’daki diğer beş tiyatronun sahibi olan Nica Burns, oyunculara, mürettebata ve ev önü testlerine, dezenfektan istasyonlarına ve e-biletlemeye yatırım yaptı. Seyircilerin birbirlerinden güvenli bir mesafede durabilmeleri için koltukları kaldırdı.

Nica Burns, tiyatronun birçok insan için dönüştürücü bir deneyim olduğunu söyledi. “İzleyicilerin sinemalardan geldiklerinden çok daha mutlu ayrılmalarını izledim,” diye haykırdı.

West End sinemalarının yaklaşık üçte biri, 21 Haziran’da hafifletilecek olan ek kısıtlamalarla önümüzdeki haftalarda yeniden açılmayı planlıyor, ancak virüs yeniden yükselmeye başlarsa bu duraklatılabilir.

Personel ve hayranlar etki konusunda endişeli olsa da, şimdiye kadar birçok kişi gösterinin devam etmesi gerektiği konusunda hemfikir.