Cehennem Kapısı’nda yoğunluk

KimDemis

Aktif Üye
İtalyan hafriyat grubu tarafınca 2013’te bulunan ve devam eden onarım çalışmaları sırasında 2018 yılında kısa periyodik ziyaretlere açılmış lakin onarımın tamamlanması için sonrasındasında ziyaretler bir daha yasaklanan Plütonium (Cehennem Kapısı), 20 Haziran 2022 tarihinde ziyarete açıldı.

Yer altından gelen kalsiyumlu sudaki karbondioksitin uçmasıyla zehirlenen canlıların ölmesi niçiniyle antik kaynaklarda ’Ölüler ülkesine geçiş kapısı’ olarak isimlendirilen Plütonium’da, antik periyotta kapıdan içeri girmeye çalışırken gazdan zehirlenip ölen boğaların Plüton’a kurban edildiğine inanılarak adak merasimleri yapılıyordu.

Birinci günden bu yana ziyaretçi akınına uğruyor
Aslına uygun olarak restore edilen Hades ve cehennemin 3 başlı bekçi köpeği Kerberos’un heykeli bilhassa yabancı turistlerin dikkatini daha da epey çekiyor.

Dünyanın en değerli kültür miraslarından olan beyaz cennet Pamukkale’nin ziyaretçi akınına uğrayan kültür varlığı Hierapolis Antik Kenti’nde, yeni bir tarihi alanın daha ziyaretçilerine açılmasıyla yoğunluk daha artmış durumda.

Cehennem Kapısına gelen yerli ve yabancı turistler, fotoğraf çekilerek anı ölümsüzleştirirken, biroldukca arkadaşlarına ise görmesi için öneriyor. Kısa müddette yoğunluk yaşanan bölgede ziyaretçiler doyasıya vakit geçiriyor.

“Burada milattan evvelki tarihin kalıntıları var”
Kütahya’dan Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yer alan Cehennem Kapısını ziyarette bulunan Sezer Şen, “Burayı fazlaca beğendim. Burası ölülerin Cehennem Kapısı olarak isimlendirilen tarihi yer. Restore edilmiş ve yeni açılan bir yerdir. Tüm turistlerin gelmesini tavsiye ediyorum. Çok beğendiğim bir yer. Burada milattan evvelki tarihin kalıntıları var. Geçmişte yapılan taşlar ve oymalar fazlaca hoşuma gitti” diye konuştu.

“Burayı görmek için fazlaca vakit harcadım”
Pamukkale’yi ziyaret etmek için İngiltere’den gelen Evan Cross ise, “Buraya gelmek epey düzgündü heykel fazlaca pak ve beyazdı. Burası ilgi cazip ve yer altından çıkan gaz hayli değişikti, fazlaca temizdi. Burayı görmek için epey vakit harcadım. Çok enteresan olduğunu düşünüyorum, her insanın gelip görmesini tavsiye ederim” dedi.

Cehennem Kapısı’nda yoğunluk