Çiftçinin keşfi hayatını değiştirdi: Duyan oraya koştu

KimDemis

Aktif Üye
Milas’ın Bodrum hududundaki Meşelik Mahallesi’nde Fatma Özyiğit’e ilişkin tarlayı takım biçen kardeşi Ahmet Baki Karabacak, tarlanın yola yakın kısmında büyük bir taş olduğunu fark etti.

Müdürlüğe bağlı takımlarla bölgedeki vatandaşların da takviyesiyle kurtarma hafriyatı başlatıldı.

M.Ö. 4. yüzyılda 2 bin 400 yıllık Erken Helenistik devirde yapıldığı iddia edilen oda mezarın etrafında seramik modülleri bulundu.

Kurtarma hafriyatlarının sürdüğü mezarın ne vakit açılacağı çabucak hemen aşikâr değil.

“Bu taş, sabana takılmıştı ve bir kısmı kırılmıştı. Tarihi kalıntı olduğunu fark edince çabucak yetkililere haber verdik. Mezarı bulunca hayli heyecanlandım zira bu yakınlarda bu biçimde bir kalıntı yok. Birinci defa burada çıktı.”

“ötürüsıyla hayli heyecanlandım. Burası daha evvel yüksek bir zirve üzereydi. Tarla senelerca sürüle sürüle toprak aşağı aktarıldı. bu biçimdece taş ortaya çıkmış. Biz de kurtarma kazılarına yardım ediyoruz. Mezarın ortasından ne çıkar bilmem fakat ne çıkarsa çıksın devletin olacak.”