Çıkış: Avusturyalı düzenleyici ağ operatörleri arasında işbirliği umuyor

Maglup

Co-Admin
Yakın bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile çevrildi.

Bir daha gösterme.

AB Komisyonu, 2030'da en son bakır tabanlı telekomünikasyon ağlarını devre dışı bırakmak istiyor. Bu dönem “dostça, çok talepkar”, diyor Avusturya Düzenleme Otoritesi RTR'den telekomünikasyon ve görev CEO'su Klaus Steinmaurer. Avusturya'daki durum İspanya veya Romanya'dan farklıdır. Bunu Avusturya ile karşılaştırmak saftır. “Eğer gazı gerçekten çiğnersek, 2035 bakırın yüzde 80-90'lık hareketi ile gerçek bir iddialı bir yer. Yüzde yüz 2040'a kadar mümkün olduğunu düşünüyorum.”

Mayıs ayında, RTR (RundFunk ve Telekom Regulierungs-GMBH) seçilen ağ operatörleri için bakır çıkışı konusunda bir seminer düzenledi. Steinmaurer büyük bir dengeleme eylemi hazırlamaya çalışıyor: Bakır'a geçiş, fiber optik üstyapı olmadan kooperatif olmalıdır; Aynı zamanda, toptan teklifler cazip olmalı ve piyasadaki rekabet zarar görmemelidir. Fiberglas, müşterilerin ve tedarikçilerin yararına yönetim kuruluna rastlamalıdır. İkincisi kısa vadeli kurumsal vakaları düşünmemeli, ancak uzun vadeli hedefler izlemelidir.

Klaus Steinmaurer masada oturuyor

Klaus M. Steinmaurer, Telekomünikasyon ve Telekom GmbH İletim ve İletim Bölümü CEO'su (RTR)

(Resim: Daniel AJ Sokolov)

Avukat da kritik sözler buluyor: “AB, ne anlama geldiğiyle daha yakından ilgilenerek genel olarak bakır dönüşünden çok bahsediyor. Örneğin, neden ve neyi tanımlamalıdır. Örneğin, oturma odasına (fiber, ev, fttt), çok taraflı evlerin bodrumuna (fiber, fiber, fiber, fiber, ya da fiber, ya da fiber to to to to to to to to to to to to to to to to to to to to to to to to to to to to to to to to fiber bodrumuna açıklanmalıdır. Sokak (Fibra Al Cabinet, FTTC).

Dolayısıyla Avusturya endüstrisi, nasıl ve ne zaman bir programın önünde anlaşmalıdır. Steinmauururer, “Ya yasa koyucu için sabırsızlanıyoruz ve mümkün olduğunca çok baskı oluşturmaya çalışıyoruz ya da tasarım egemenliğinin etkilenen insanlarla birlikte kaldığı bir işbirliği biçimi seçiyoruz” diyor. “İkinci seçeneği tercih ederdi.”

Çemberin kareleri için birlikte

“Piyasadaki her katılımcı buraya katkılarını sağladığı hatırlanır. Bu bağlamda, neredeyse tekelciler ve geri kalanı olan önceki telekomünikasyonlar için fark”, yetkililerin başkanı yeni yaklaşımların imajını çizer – düzenlediklerinde ve gerekli yatırımlar. Rekabet edici davranışları işbirliği de yaratmanın nasıl mümkün olduğunu düşünmenin önemli olduğunu düşünmek önemlidir. Sonuçta, bakır ağlar ancak optik fiber ülke çapında da mevcutsa kaybolabilir.

Çalıştaydan, davet edilen ağ operatörlerinin temsilcilerinin süreçler ve süreçler, yasal gereksinimler veya halkla iletişim gibi konularla ilgili olduğu dört çalışma grubu ortaya çıktı. Haberler Online ayrıca sektördeki eleştirel söylentileri dinledi: Çalışmak isteyen tüm ağ operatörleri davet edilmedi.

“TV kablosu daha uzun süre çalışacak”

Tabii ki, Steinmaurer'ın konuyla ilgili fikirleri de var. Haberler çevrimiçi bir konuşmada, bakırın çıkışı söz konusu olduğunda, FTTH'de değil, FTTB olduğunu varsayıyor. Steinmaurer, “Taşıt ve omurganın cam liflere ihtiyacı var,” dedi. Avusturya'da bunun 2035 yılına kadar yaklaşık % 80, 2040 yılına kadar “belki yüzde yüz” olduğuna inanıyor. Bununla sadece klasik çift bakır damarları anlamına geliyor. “Koaks daha fazla zaman alacak,” hala TV kabloları için önemli şartlar bekliyor.

Avusturyalı müşteriler şımarık. Tüketiciler genellikle mobil telefon ağlarından TV ve DSL kablolarına kıyasla karşılaştırılabilir fiyatlarla daha iyi performans alırlar. Steinmaurer da biliyor. Uzun vadeli perspektifin altını çiziyor: “Önümüzdeki 50-10 yıl”. Uzun vadede, sadece dijital egemenlik ve kuantum hesaplaması hayal edebilir. “Kuantum hesaplaması tam gücünü ancak kuantum bilgisayarlar uluslararası olarak birlikte çalışırsa geliştirebilir.” Ve ağın önceki güncellemelerinde bile, ek geliştirme net değildi: “3G'de kimse dönüm noktasının ne olacağını bilmiyordu. Telefon videosu hakkında konuştuk, dönüm noktası bir akıllı telefonla mobil internetti”.

Diğer ülkelerle karşılaştırıldığında, Steinmaurer Haberler'i çevrimiçi olarak dikkatli olmak için uyarıyor: “Romanya en iyi ülkelerden biri (fiber optik istatistiklerde). Neredeyse hiçbir bakır ağı yoktu. Şimdi fiber optik genişlemesi orada, ama mutlaka değil. Kablolar döngü yollarında asılı duruyor.

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!