Çok sayıda vilayette şaşırtan manzaralar: Elon Musk İran için harekete geçirdi

KimDemis

Aktif Üye
Çok sayıda vilayette görülen çok sayıda sıralı ışık vatandaşlar tarafınca şaşkınlıkla izlendi.

Vatandaşlar, akşam saatlerinde karanlığın tam hakim olmasıyla sıralı bir biçimde birbirini takip ederek giden Elon Musk’ın Starlink uydularını kayıt altına aldı.

Köyde gezdiği sırada gökyüzünde değişik uydulara denk geldiğini belirten İshak Dingin, “Gökyüzünde sıralı bir biçimde ilerleyen ışıklar gördüm, çabucak telefonumla ışıkları görüntüledim. Ne olduğunu anlamak için internetten araştırma yaptım ve ışık dizilerinin ülkemizin farklı vilayetlerinde de görüldüğünü öğrendim.

Starlink Amerikan uydu şirketi SpaceX tarafınca uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu grup yıldızıymış. Bu uydular ülkemizin çeşitli yerlerinde bu imajlara yol açıyormuş. Bizde bu anı kaçırmamak için kayıt altına aldık’’ dedi.

Uyduların izlediği yörünge dikkate alındığında şirketin, Amerika Birleşik Devleti’nin İranlılara sunulan internet hizmetinin kapsamının genişletilmesine müsaade veren genel lisans yayımlamasının akabinde uydu internet sistemi Starlinki bu ülkede devreye alma çalışmalarının bir kesimi olabileceği öngörülüyor.

Uyduların izlediği yörünge dikkate alındığında şirketin, Amerika Birleşik Devleti’nin İranlılara sunulan internet hizmetinin kapsamının genişletilmesine müsaade veren genel lisans yayımlamasının akabinde uydu internet sistemi Starlinki bu ülkede devreye alma çalışmalarının bir kesimi olabileceği öngörülüyor.

Uyduların izlediği yörünge dikkate alındığında şirketin, Amerika Birleşik Devleti’nin İranlılara sunulan internet hizmetinin kapsamının genişletilmesine müsaade veren genel lisans yayımlamasının akabinde uydu internet sistemi Starlinki bu ülkede devreye alma çalışmalarının bir modülü olabileceği öngörülüyor.

Uyduların izlediği yörünge dikkate alındığında şirketin, Amerika Birleşik Devleti’nin İranlılara sunulan internet hizmetinin kapsamının genişletilmesine müsaade veren genel lisans yayımlamasının akabinde uydu internet sistemi Starlinki bu ülkede devreye alma çalışmalarının bir modülü olabileceği öngörülüyor.