Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dokumapark’a övgü

KimDemis

Aktif Üye
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Dokuma Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen “Kadınlarla Büyük Türkiye Yolu’nda; Bilim, Kültür, Sanat, Spor ve Siyasette Bayan Buluşması” programına katıldı. Program için akşam saatlerinde Dokumapark’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı gül yaprağı dökülerek karşılandı. Küçük bir kız çocuğunun uzattığı kırmızı gülü alan Erdoğan, kendisini karşılayan folklor takımıyla de hatıra fotoğrafı çektirdi. Dokuma Çağdaş Sanatlar Galerisi’ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada bayanlarla buluştu.

“Dokumapark’ta mükemmel bir tarih var”

2023 seçimleri, başörtüsü düzenlemesi ve Ukrayna Savaşı üzere birfazlaca mevzuya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, programın buluşma noktası DokumaPark’a da değindi.

Bu buluşmanın demokrasi tarihi bakımından son derece değerli bir yerde olduğunun altını çizen Erdoğan, “Dokumapark’ta harika bir tarih var. Bu tarihin olduğu yerde 5 Ocak 1956’da Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Başbakan Adnan Menderes tarafınca temelleri atılan eski bir Dokuma Fabrikası. Bu tesis merhum Adnan Menderes periyodunda ülkemizin içine girdiği kalkınma atılımının en mümtaz örneklerinden birisidir. Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası olarak senelerca ekonomimize önemli katkılar sağlamış, binlerce kardeşimizin istihdam kapısı olmuş. Lakin merhum Menderes’in temelini attığı bu fabrikayı açmaya maalesef ömrü kifayet etmemiştir. Fabrika Adnan Menderes’in idam edilmesinden tam 13 gün daha sonra 1 Ekim 1961 tarihinde üretime başlamıştır. Burası yalnızca merhum Menderes’in vizyonunu değil, bunun altını çiziyorum; CHP’ye gönül veren milletim, 27 Mayıs zihniyetinin ve Yassı Ada zulmünün de bir nişanesi olarak bunu görsün” dedi.

Antalya’nın cazibe merkezi

“Türkiye’nin 70 sene evvel başladığı kalkınma seyahatinin önünün nasıl ve kimler tarafınca kesildiğini gösteren sembol bir mekandayız” diyerek kelamlarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rahmetli Menderes’i, hepsinin palavra ve iftira olduğu daha sonradan anlaşılan ithamlarla alaşağı edenler, demokrasimizi kesintiye uğratmakla kalmamış, ülkemizin altın pahasındaki yıllarını da çalmışlardır. Milletimizin ismi her geçtiğinde Adnan Menderes’i hayırla yad etmesinin onu dar ağacına gönderenleri de nefretle anmasının niçini işte budur. Üretimi 2003 yılında duran bu fabrikayı ve yerini Kepez Belediyemizin çabalarıyla 2015 yılında bir daha Antalyalılara kazandırdık. Yeşil alanları, müzeleri, kütüphaneleri, bilim ve sanat merkezleri, çağdaş sanatlar galerisiyle eski fabrika alanının yeni bir cazibe merkezi olarak kentimizin hizmetine sunduk. Antalya Dokumapark’ın açılışından buyana geçen müddette bir hayli kültür sanat ve spor aktifliğine muvaffakiyetle konut sahipliği yaptığını görüyoruz. Her açıdan gurur verici bu hoş yatırımı Kepezle birlikte tüm Antalyalı kardeşlerimizin istifadesine sunan Belediye Liderimizi bilhassa tebrik ediyorum. Bu vesileyle bir kere daha merhum Menderes ve yol arkadaşlarına Allah’tan rahmet niyaz ediyorum” diye konuştu.