Depremzedeler güne çadırda uyandı

KimDemis

Aktif Üye
“6 kişilik bir aileyiz, hepimiz çadırda uyuduk”
Ailesi ile birlikte çadırda kalan Kerim Armağancı, “Evimiz sarsıntıda epeyce ziyan gördüğü için geceyi çadırda geçirdik.

Yardım yapılacağını duyduk, onun için bekliyoruz. 6 kişilik bir aileyiz, hepimiz çadırda uyuduk. 4, 12, 14 yaşlarında çocuklarım var. Hepimizin sağlıklıyız. Gece hiç uyuyamadık. Battaniyemiz vardı lakin soğuktu. Çadırda kalmak zor” dedi.

“Deprem 17 saniyeydi fakat bize daha uzun geldi”
Zor bir gece geçirdiklerini söyleyen Fatma Kayalar, “Gece hayli zordu ve fazlaca soğuktu. Battaniye olduğu biçimde epey üşüdük. esasen zelzele korkusu bize yetti, fazlaca sarsıldık.

Çocuklara bir şey olur kokusuyla meskene giremedik. İki gündür uyumadan sabahlıyoruz. En azından çadırda gönül rahatlığıyla uzandık. Duvarlarımız çatladı, eşyalarımız paramparça oldu.

Gidenlere üzülmüyorum lakin o kaygı bize yetti. Zelzele 17 saniyeydi lakin bize daha uzun geldi. Çocuklarım odada çığlık çığlığa kaldı, zar güç onları meskenden çıkardım. Dün gece çocuklarımı kucağıma aldığım biçimde uyuyamadılar” diye konuştu.

“Panikledim başımı duvara vurdum”
Gözünü çadırda açan 6 yaşındaki Deniz Çelik, “Depremde hayli korktum” dedi. Geceyi dışarda geçirdiğini söyleyen Metin Arslan, “Artçı sarsıntı olunca panikledim ve dışarı çıkmaya çalıştım. Elektrikte kesilince başımı duvara vurdum ve yaralandım” sözlerini kullandı.