Destorted: Okullar için yetkinlikte çerçeve çalışması

Maglup

Co-Admin
Code.org, AB Komisyonu ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) yardımıyla, temel ve ortaokulun oluşumu için yapay zekanın yetkinliği için bir çerçeve için bir proje yayınlamıştır. Bu, başlatıcılara göre “çerçevenin en alakalı ve kullanışlı becerileri içerdiğini ve aynı zamanda farklı eğitim sistemlerinin ihtiyaçlarını karşıladığını” garanti etmesi gereken danışma süreci için başlangıç sinyali vermiştir. Çerçeve, öğrenme materyalleri, standart, okul girişimleri ve yapay zeka yönergeleri için beceri ve öğrenme senaryoları sağlamayı ve “yapay zeka bilgisini öğretim uygulamalarında entegre etmek için acil ve uygulanabilir adımlara izin vermeyi” amaçlamaktadır. Alıcılar, eğitim, eğitim politikacılarından ve kredilerden sorumlu öğretmenlerdir. Son sürüm 2026 için planlanıyor.

AI'nın eleştirel kullanımı

“Yetkinlik” terimi tasarımda ilk kez tanımlanmıştır. “Yapay zeka, yapay zeka ile karakterize bir dünyada başarılı olmak için gerekli olan teknik bilgiyi, sürdürülebilir becerileri ve tutumları temsil eder. Öğrencilerin IA ile yüzleşmelerine, bunları kontrol etmelerini, kontrol etmelerini, aynı zamanda faydaları, riskleri ve etik etkileri eleştirel olarak değerlendirilir.” Yapay zekanın yeterliliği de güvenilir bilgilere dayanmalı, ahlak ve ortak yarar için bir taahhütte bulunulmalıdır.

Aynı zamanda, taslakta gençlerin ve yetişkinlerin şimdiye kadar AI yetkinliğine sahip oldukları açıklığa kavuşturulmuştur. Örneğin, alıntı yapılan bir 2024 çalışması: “17-27 yılın yüzde 49'u AI açıklarını değerlendirmek ve tanımlamakta zorluk çekiyor; örneğin yapay zeka sistemleri gerçekleri icat edebilirse”. Buna ek olarak, 12-17 yaş arası ergenlerin yüzde 74'ünün IA'nın mesleki yaşamlarında önemli bir rol oynayacağına inandığını açıklayan anketin sonuçlarına atıfta bulunulmuştur, ancak sadece % 46'sı okullarının onları IA için yeterince hazırlayacağını varsaymaktadır.

Yapay zeka becerilerinin arabuluculuğu, bireysel öğretmenlerin görevi olarak değil, tüm eğitim sisteminin ortak bir sorumluluğu olarak tanımlanır. Buna ek olarak, yapay zeka becerileri, konuların ve bağlamın buna izin verdiği ilkokul tarafından öğretilmelidir.

Yazarlara göre, çerçevenin tasarımı, dijital yeterlilik ve yapay zekanın yetkinliği için önceki çerçeve çalışmalarının fikir ve uygulamalarına dayanmaktadır. Bilgisayar bilimi, veri bilimleri, sosyal bilimler ve mesleki eğitim hakkındaki müfredatın araştırma ve analiz sonuçları da dahil edilmiştir. Üç merkezi tematik alan ortaya çıkacaktır: 1. Teknik bilgi, AI ile etkili işbirliği için gerekli 2. insan yetenekleri ve 3. etik hususlar.

Tasarıma göre dört yetkinlik sektörü

(Resim: AilitFramework)

Yapay zeka becerilerinin tanımına dayanarak, proje öğrenciler gibi dört farklı tür hakkında bilgi sağlar veya bunları yönetebilir (alan adları). 1 Bu dört alan 22 ast içerir. Çerçeve, bu becerilerin temel sorularla nasıl aktarılabileceğini sunar.

(KBE)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!