Dubai’nin az bilinen banliyö toplulukları

KimDemis

Aktif Üye
Dubai, gökdelenleriyle tanınan bir şehirdir, ancak Palm Jumeirah ve Dubai Marina gibi yüksek kaliteli otellerden, plaj kulüplerinden ve geniş evlerden uzakta, birçok sakinin yaşamayı seçtiği gelişen banliyö toplulukları vardır.

Dubai genişledikçe, konut ayak izi büyüdü ve pandemi sonrası birçok insan apartmanlardan banliyö yaşam tarzı ve en önemlisi açık alan sunan tek üniteli evlere taşınıyor.

Kapılı konut

Jumeirah Adaları, Marina bölgesine yakın, amaca yönelik olarak yapılmış kapılı bir konut geliştirmedir. Villalar, göller ve yeşilliklerle çevrili 46 küçük adada gruplandırılmıştır. Diğerleri gibi, topluluğun da kendi süpermarketi, okulu, kulüp binası ve eğlence tesisleri vardır.

Sheelah Odedra iki çocuk annesi ve bir Jumeirah Adaları sakinidir. Aile, kızları doğduktan kısa bir süre sonra taşındı.

“Ne aradığımızı tam olarak bilmiyorduk ama daha fazla alana ihtiyacımız vardı. En iyi şey, birçok ortak parka, birçok yürüyüş yoluna, bolca doğaya ve kulüp binası gibi şeylere sahip bir topluluğun parçası olmaktır. Orada başka restoranların da bulunduğu bir pavyonumuz var.”

Sheelah, bu tür olanakların sizi topluluğun bir parçası gibi hissettirdiğini ve çocuklarınız olduğunda size yardımcı olduğunu söyledi.

Jumeirah Islands Clubhouse’da restoranlar, spor salonu, oyun parkı, havuz ve salon bulunmaktadır. Birçok gurbetçi, bunun gibi tesisleri son derece arzu edilir ve farklı bir ülkede arkadaşları ve aileleriyle birlikte yaşamanın getirdiği yaşam tarzı uzlaşmasının bir parçası olarak görüyor.

Lorena Guerrero, Jumeirah Islands Clubhouse’un Genel Müdürü ve Euronews’e burada güçlü bir topluluk olduğunu söyledi.

“Jumeirah Adası’nın kendilerine ait olduğunu düşünüyorlar. Burada göreceksin ki günün saati önemli değil, ya küçük yaşta bir grup ya da belki çocuklu aileler çünkü her yaşa göre bir şeyler var.”

Dubai Tepeleri

Bir başka popüler gelişme de yeni inşa edilen Dubai Tepeleri. Şehir içinde şehir projesi olarak kabul edilen proje, binlerce apartman ve villa, okul, hastane, alışveriş merkezi ve 18 delikli bir şampiyona golf sahası ile 11 milyon metrekareyi kapsıyor.

Louise Heatley, Dubai Hills’deki evini satın almaya karar verdi. Euronews’e şunları söyledi: “26 yıldır Dubai’deyim, bu yüzden birçok toplulukta yaşadım ve her zaman bana çok sayıda olanak, kolaylık sağlayan, hayatımı biraz daha kolaylaştıran bir şey arıyorum. Her şey kapıda”.

Profesyonel olarak Heatley, Exclusive Links Emlak şirketi için bir MD’dir. Ayrıca neyin iyi bir yatırım yaptığına da baktığını da sözlerine ekledi.

“Gelecekte her zaman satılabilir olacak bir şey istiyorum. Yani evet, Dubai Hills’in yaşamak için iyi bir yer için sahip olduğum tüm kutuları işaretlediğini düşündüm” dedi.

Heatley, çoğu ziyaretçiyi en çok şaşırtan şeyin, şehirde yaşayanların çoğunun çok rahat bir yaşam sürmesi olduğunu söyledi.

“Her zaman dışarıda değiliz, o kadar lüks bir hayat yaşıyoruz. Bu onların evde yaptıklarına benziyor, işe gidiyoruz, eve gelip masada yemek yiyoruz”.

Mahalle otelleri

Şehir genişledikçe, yakınlarda yaşayan sakinlerin bir topluluk olarak bir araya gelmelerini sağlamak için daha fazla mahalle oteli ortaya çıktı.

First Collection JVC, Jumeirah Village Circle’da dört yıldızlı bir oteldir. Daha geniş alan 2005 yılında başlatıldı ve büyük villalar, şehir evleri ve apartmanların bir karışımı ile 8,7 milyon metrekarenin üzerinde bir alan üzerine inşa edildi.

Brendan McCormack, First Group Hospitality için Yiyecek ve İçecek Başkan Yardımcısıdır ve Dubai banliyö topluluklarının büyümesini gördüklerini ve bu toplulukların merkezinde yer alan topluluk merkezleri olduğunu söylüyor. Otelin bu hissi yaşamasını istediklerini de sözlerine ekledi.

“Dubai’nin altyapısının muazzam bir şekilde geliştiğini düşünüyorum ve bunun şimdi, belki birkaç yıl önce son sınırda gibi görünen bu toplulukların çoğuna artık çok kolay erişilebilir olduğu anlamına geldiğini düşünüyorum.

Toplulukların “aileler arasında çok, çok popüler” hale geldiğini ve bu tür bir topluluk hissinin Dubai’de gerçekten başladığını ekledi.

Şehrin birçok ünlü ve seçkin mahallesi olabilir, ancak banliyö toplulukları, giderek daha fazla insanın yaşam tarzı gelişmeleri içinde yaşamayı seçmesiyle katlanarak büyüdü.