Dünyanın en derin kanyonları hangileri? Horma Kanyonu nerede? Dünyanın en derin kanyonu Horma

KimDemis

Aktif Üye
Kastamonu’nun doğal hoşlukları ile ön plana çıkan ilçesi Pınarbaşı’da bulunan dünyanın en derin ikinci kanyonu olarak gösterilen Valla ile Horma Hanyonu, Ramazan Bayramı tatilinde vatandaşların akınına uğruyor.

Derinliği bin 200 metreyi bulan Valla kanyonunu ziyaret eden vatandaşlar, seyir taraşında doğal hoşlukları izleme fırsatı buluyor.

Barındırdığı riskler niçini ile geçilmesi en güç kanyonlar içinde yer alan Valla, 12 kilometrelik yürüyüşle geçilebiliyor.

3 kilometrelik Horma Kanyonu mest ediyor
Zarı Çayı üzerinde bulunan ve kayalara çivilerle monte edilen 3 kilometrelik ahşap platformla geçilebilen Horma Kanyonu ise vatandaşlara tabiatın eşsiz hoşlukları içinde yürüyüş yapma fırsatı sunuyor.

Yer yer kanyonda metrelerde yükseklikteki kayaların içinde yürüme bahtı sağlanan kanyon doğal hoşluğu ile ziyaretçilerini mest ediyor.

Bu bayram ziyaretçi akınına uğruyor
Pandemi niçini ile yaklaşık 2 yıldır fazlaca az sayıda vatandaşın ziyaret ettiği Valla ve Horma kanyonları, Ramazan Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğruyor. Bayram tatilini tabiat içerisinde geçirmek isteyen vatandaşlar, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününden itibaren kanyonlara akın etmeye başladı.

Biroldukça farklı kentten gelen binlerce vatandaş, Horma Kanyonu’nda eşsiz doğal hoşluklar içerisinde yürüyüş yapıp, seyir terasından Valla Kanyonu’nu izliyor.

“bu biçimde bir cennetin içine düşmek hayli güzel”
Ailesi ile birlikte kanyonları görmeye gelen Bahar Koç isimli vatandaş, “Çok beğendik. Daha evvel de gelmiştim. Ailemle birlikte gelmek istedim. Çok rüzgarlı, coşkulu ve heyecanlı bir yer. Derinlik hayli hoş. Burayı her insanın görmesi lazım. Güya dünyanın en yüksek tepesindeymişim üzere kendimi hissediyorum. Gelirken ince giyinsinler, hayli kalın kıyafetler giymesinler. Lakin yanlarına bir hırka ile su alsınlar. bu biçimde bir cennetin içine düşmek hayli hoş. her insanın bakılırsabilmesini fazlaca isterim” dedi.

“Kesinlikle gelinmesi gereken bir yer”
Üniversite öğrencisi Mizgin Kaynar ise, kanyonları her insanın görmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bayramdan dolayı memleketimize gidemedik. Bugün Kastamonu’nun ilçelerini gezmek istedik. Valla Kanyonu’na geldik. Çok muazzam bir yer, bayıldım. Çok derin ve yüksek. Çok inişli ve çıkışlı yolları var. Yoruyor lakin değmenize değiyor. Herkese tavsiye ediyorum. Mutlaka gelinmesi gereken bir yer. Tabiat ile iç içesin, hiç görmediğin yolları görüyorsun. Ben birinci kez gördüm, fazlaca muazzam” diye konuştu.

İşte dünyanın en derin kanyonundan farklı manzaralar…