Eline Bir Çekpas Alsa bu biçimde Olmazdı: Köpek Balığı Saldırısına Uğrayan Bayan O Dehşet Dolu Anı Anlattı

KimDemis

Aktif Üye
Ortamda köpek balığının bahsi bile geçse tüylerimiz diken diken olur. Bir de köpek balığı saldırısına uğradığınızı düşünsenize! Tam bir facia, o denli değil mi? Ne kadar deneyimli bir yüzücü olursanız olun, ataktan kaçmanız olanaksız zira bu ürkütücü varlık can almakta tam bir uzman. O denli ki profesyonel yüzücü Lyn Jutronich bile köpek balığı saldırısından kaçamadı! Gelin, şanssız hanımın yaşadığı olayın bilgilerina bakalım.

Profesyonel yüzücü, aç ve öfkeli bir köpek balığının kendisini beklediğinden habersizdi.

Geçtiğimiz günlerde San Diego kent merkezinin kuzeyinde yer alan Del Mar Plajı’nda endişe dolu anlar yaşandı. 50 yaşındaki profesyonel yüzücü Lyn Jutronich, 4 Kasım Cuma sabahı yüzerken bacağına bir şeyin çarptığını hissetti.

Talihsiz yüzücü, dehşet dolu dakikaları katıldığı televizyon programında anlattı.

Yaşadığı müthiş tecrübeyi ‘kanlı bir kâbus’ olarak nitelendiren şanssız yüzücü, San Diego’daki Del Mar Plajı’na sık sık gittiğini ve okyanusta her vakit yüzdüğünü tabir etti. ‘Genellikle birkaç dakika rahatlayıp kahvaltıda ne yiyeceğimizi konuşuruz. daha sonra suya dalarız. Tam bu sürecin ortasındayken birdenbire bir şey hissettim. Güya büyük bir yumru üzere.’

Lyn Jutronich, köpek balığını hangi anda gördüğünü kestiremediğini söylemiş oldu.

Çok büyük ve sert bir vuruş hissettiğinden bahseden bayan, köpek balığının kendini ittiğini ve sudan dışarı attığını söylemiş oldu. Lyn Jutronich, yaşadığı acı hakkında şunları söylemiş oldu: ‘Bacağıma kenetlendiğini gördüm fakat onu bacağımı ısırdığında mı yoksa bacağımı ısırdıktan daha sonra mı fark ettim, bilmiyorum fakat ağzını katiyetle gördüm.’

Talihsiz yüzücü gözyaşlarına hâkim olamamış.

Acıdan ağladığını lisana getiren Lyn Jutronich, yüzme partneri David’e seslendi ve ona çabucak kıyıya gitmeleri gerektiğini söylemiş oldu. Şanssız bayan, arkadaşının yardımı ile kıyıya varana kadar: ‘Beni ısırdı, beni ısırdı!’ diye bağırıp durmuş.

bir süre tedavi görmek zorunda kalacak.

her neyse ki köpek balığı saldırısına uğrayan Lyn bir bakıma şanslıydı. Kıyıdaki cankurtaranlar ve acil durum takımları çabucak onun yardımına koştu. Akından birkaç gün daha sonra basına açıklama yapan ve bedeninin üst kısmında önemli yaralar olduğunu söyleyen Lyn, bu yüzden bir süre tedavi görmek zorunda olduğunu belirtti.

Profesyonel yüzücü, maalesef bir süre epey sevdiği yüzme sporundan yoksun kalacak.

‘Açıkçası pek makûs yaralarım var. bir daha de şanslıyım ki hiç bir atardamarım ziyan görmedi, bedenimde hudut hasarı da yok. Sadece sağ uyluğumda büyük bir yara kelam konusu. Tıpkı anda inanılmaz derecede şanslı ve şanssızım.’ bir süre suya giremeyeceğini söz eden Lyn Jutronich, güzelleşmesinin vakit alacağının altını bir kere daha çizdi.

Olay San Diego’da büyük bir paniğe niye oldu.

Saldırıdan daha sonra takımlar harekete geçmekte gecikmedi, plajı iki günlüğüne yüzmeye kapattı. Plaja, denizde köpek balığı olduğuna dair bir ikaz tabelası yerleştirildi. Yasak yalnızca iki günlük olsa da daha sonrasında beşerler orada yüzmeye yürek edebilmiş midir sanki?

Türkiye’de köpek balığı saldırısı ile karşılaşır mıyız?

Türkiye’de bu biçim haberlere rastlamasak da aslında ülkemizde 36 tıp köpek balığı var. Prof. Dr. Firdevs Saadet Karakulak, Türkiye’de köpek balıklarının beşerler için tehdit ögesi olup olmadığı konusunda şöyleki diyor: ‘Türkiye’deki köpek balıkları beşerler için tehlike oluşturmuyor. Bizim denizlerimizdeki köpek balıkları insanlara saldıran çeşitlerden değil. Onlar yüklü olarak planktonlar ve küçük balıklar ile besleniyor. Yani beşere saldırması kelam konusu değil.’

“Başka ülkede yaşayamam.” dedirten olay: Köpek balığı zannettikleri balığa çekpasla saldırdılar.

Geçtiğimiz yaz Marmaris kıyısında köpek balığı goren, daha doğrusu gördüğünü zanniçin bir vatandaş; denizi terk etmek yerine balıkla kıyasıya çaba etti. Hatta balığa çekpas ile saldırdı! çabucak sonrasında o deniz canlısının Akdeniz zarganası olduğunu belirtildi.

Marmaris Belediyesi ise bu manzara karşısında denize girerken çekpasa muhtaçlık olmadığını esprili bir lisanla vurguladı.

Ne diyelim, bu biçimde bir olayı diğer ülkeye kaptırmak olmazdı! bir daha de ülkemizde köpek balığı saldırısı yaşanırsa insanımızın buna nasıl reaksiyon vereceğini görmemiz hoş oldu.