Elon Musk, anlaşmanın son tarihi konusunda ‘insanlığa yardım etmek’ için Twitter’ı satın aldığını söyledi

KimDemis

Aktif Üye
Elon Musk, Twitter reklamverenlerine platformu “insanlığa yardım etmek” için satın aldığını ve bunun herhangi bir sonuç olmadan her şeyin söylenebileceği bir “herkes için özgür bir cehennem” olmasını istemediğini söyledi.

Perşembe günü Twitter’da reklamcılara gönderilen mesaj, Musk’ın sosyal medya şirketini satın almak ve özel hale getirmek için yaptığı 44 milyar dolarlık (43 milyar €) anlaşmayı kapatma tarihinden bir gün önce geldi.

Musk, “Twitter’ı edinmemin nedeni, geniş bir inanç yelpazesinin şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışılabileceği ortak bir dijital şehir meydanına sahip olmanın medeniyetin geleceği için önemli olmasıdır” dedi. Düşüncelerini tipik olarak tek satırlık tweet’lerde yansıtan milyarder Tesla CEO’su için uzun mesaj.

“Şu anda sosyal medyanın daha fazla nefret üreten ve toplumumuzu bölen aşırı sağ ve aşırı sol yankı odalarına ayrılması büyük bir tehlike” diye devam etti.

Mesaj, Twitter’ın başlıca gelir kaynağı olan reklamcılar arasındaki, Musk’ın içeriği denetlemeyi azaltarak ifade özgürlüğünü teşvik etme planlarının, daha fazla çevrimiçi toksisiteye kapı açacağı ve kullanıcıları uzaklaştıracağı yönündeki endişelerini yansıtıyor.

Musk, Perşembe günü reklamcılara Twitter’ın “dünyanın en saygın reklam platformu” olmasını istediğini söyledi. “Herkese sıcak ve misafirperver” olması gerektiğini ve kullanıcıların sahip olmak istedikleri deneyimi seçmelerini sağladığını söyledi.

‘Baş Twit’

Bekleyen satın alma hakkında “Bunu para kazanmak için yapmadım” dedi. “Bunu sevdiğim insanlığa yardım etmeye çalışmak için yaptım. Ve bunu alçakgönüllülükle yapıyorum, tüm çabalarımıza rağmen bu hedefe ulaşamamanın çok gerçek bir olasılık olduğunu kabul ediyorum”.

Cuma günkü anlaşmayı kapatmak için son tarih, Ekim ayı başlarında Delaware Chancery Mahkemesi tarafından emredildi. Bu, Musk’ın Twitter’ı satın almak için Nisan ayında bir anlaşma imzaladığı, ardından bu anlaşmadan çekilmeye çalıştığı ve Twitter’ın Tesla CEO’sunu anlaşmayı sonuçlandırmaya zorlamak için dava açmasına yol açan destansı bir savaşın son adımıdır.

İki taraf Cuma günkü son teslim tarihine uymazsa, bir sonraki adım, muhtemelen bir yargıcın Musk’ı anlaşmayı tamamlamaya zorlamasına yol açacak bir Kasım davası olabilir.

Musk ayrıca Çarşamba günü, şirketi satın alma anlaşmasını kapatmak için son Cuma gününden önce Twitter merkezine girdiğini gösteren bir görüntü yayınladı.

Ancak Musk, Çarşamba günü Twitter’ın San Francisco genel merkezini ziyaret ederek ve Twitter profilini “Chief Twit” olarak değiştirerek anlaşmanın Cuma gününe kadar devam edeceğinin sinyallerini veriyor.

Ve bir gecede New York Menkul Kıymetler Borsası yatırımcılara, şirketin Musk altında özelleştirilmesi beklentisiyle Cuma günü açılış zilinden önce Twitter hisselerinin alım satımını askıya alacağını bildirdi.