‘Enson’ olan ismini duyan şaşırıyor: Türkiye’de adaşım yok

KimDemis

Aktif Üye
yıllardır yol üretim şantiyelerinde personel olarak çalıştıktan daha sonra memleketi Amasya’nın Suluova ilçesine yerleşen evli ve 3 çocuk babası Enson Çoban, “Bendilk evvel 6 kardeşim olmuş. Doğduğumda komşularımız ‘bu kadar çocuk kâfi, en son bu olsun’ demişler. Annem ve babam da bana ‘Enson’ ismini vermişler. Fakat daha sonra bir kardeşim daha olmuş” dedi.

“Türkiye’de adaşım yok, tahminen dünyada da yoktur”

Adını birinci duyan her insanın şaşırdığını anlatan 67 yaşındaki Enson Çoban, “Türkiye’de adaşım yok. Tahminen dünyada da yoktur. Gaziantep’te süreç yaptırmaya girdiğim bankada kimliğimde yazılı adıma inanamadılar. Evlenme cüzdanına kadar getirip çıkardık. Çalıştığım şantiyeden aldığım kimliği, ehliyetimi bile gösterdim. O denli ikna oldular” diye konuştu.

“Yabancı isim üzere çağrıştırıyor”

Kimsede olmadığı için hoş bulduğu ismini değiştirmeyi düşünmeyen Çoban’ın su yüklemesi için başvurduğu Suluova Belediyesindeki sürecini yaparken ismini duyduğunda şaşıran bakılırsavli Salih Gümüş de, “Enson epey değişik bir isim. Biraz da yabancı isim üzere çağrıştırıyor” biçiminde konuştu.