Fransızca konuşamadan Fransa’ya taşındım ve şimdi beni seviyorlar

KimDemis

Aktif Üye
Daha önce Fransa’ya gittiyseniz, bileceksiniz ki, özellikle sadece İngilizce konuşan ve tek kelime Fransızca olmayan insanlar için dünyanın en cana yakın, en açık ve misafirperver ülkelerinden biri.

Ah, bunu neredeyse düz bir yüzle yazacaktım.

Tamam, bu biraz gergin olabilir. Aslında, bu açık bir yalandır.

Alçakgönüllü olmak veya hafif bir bozulma eğilimi istiyorsanız, o zaman dili konuşmadan Fransa’ya taşınmak tam size göre.

Yukarıdakilerden birine sahip bir İrlandalı olarak (hangisini tahmin etmenize izin vereceğim) Fransa’nın pour moi olduğuna karar verdim ve 20 yaşında gittim.

Adil olmak gerekirse, okulda Fransızca okumuştum ve final sınavlarımdan A almıştım. Ancak altı yıllık Fransızca derslerinden sonra, önceden yazılıp ezberlenmedikçe dilde bir cümleyi bir araya getiremediğim için İrlanda okul sisteminin canlı bir suçlaması oldum.

‘İki dilli’ bir çağrı merkezinde çalışmak ve yerleşmek

İlk olarak taşınmak büyük bir kültür şokuydu.İngilizce konuşan İrlandalı arkadaşlarımla çevrili olmaktan, İngilizce konuşan uluslararası arkadaşlarımla çevrili olmaya geçtim.

Doğal olarak, Fransızca konuşmanın beni rahatsız ettiğine karar verdim (ve rahat olmayı çok seviyorum) ve bu yüzden her fırsatta bundan kaçındım.

Yani bir numaralı ipucu: aslında Fransızca konuşun.

Biliyorum, çığır açan şeyler, ama yine de benim ve İngilizce konuşan diğer birçok göçmenin yapabileceği bir şey. arka yakıcıyı koymakFransa’ya vardıklarında.

Sekiz ay dil konuşmaktan kaçındıktan sonra, iki dil bilen telefon operatörleri arayan bir çağrı merkezinde işe girdim.

İki dilli olmadığım için bu biraz zor oldu.

Şans eseri, telefonlar bize Fransa’dan bir arama gelip gelmediğini söylerdi. Ekranımda biri yanıp söndüğünde, ‘yanlışlıkla’ kapatmadan önce bir anlık sıcak panik yaşardım.

Alçakgönüllü olmak veya hafif bir bozulma eğilimi istiyorsanız, o zaman dili konuşmadan Fransa’ya taşınmak tam size göre.

Belki de lingo’yu anlamıyor olsam da, müşteri hizmetlerinde kötü olduğum için açıkça oldukça Fransız oluyordum – ve sadece iş yerinde canım istemiyorsa bir şey yapmıyorum (tamam, bu haksız bir genelleme olabilir, ama anladınız mı? benim özüm).

Bu (bir çeşit) beni iki numaralı ipucuna götürüyor. İngilizcenin gerekli olduğu bir iş bulun, ancak yine de Fransızca konuşma fırsatınız var.

Sanırım buradaki ülkü tavsiyesi, önce kendinizi tamamen Fransızca konuşulan ve İngilizce konuşma imkanı olmayan bir işe atmanız olacaktır. Bu durumlarda başarılı olan sinir bozucu bir grup insan var. onlara nasıl olduklarını soruyorsun yabancı bir dil konuşmakçok iyi ve ‘ah, 15 yaşındayken orada iki hafta geçirdim ve yeni aldım’ gibiler.

Ben o insanlardan değilim ve bunu yapsaydım istifa edip eve taşınırdım.

İşimde etrafım İngilizce ve Fransızcayla çevriliydi ve bu yavaş yavaş bana da yansıdı, bir yandan da bana bir sohbet başlatma güveni veriyordu – ve eğer diğer her şey İngilizce’ye geri dönmeyi başaramazsa.

Bir çağrı merkezinde çalışırken, çok uluslu şirketlerden İrlanda barlarına kadar her yerde İngilizce konuşanlar için fırsatlar var. Hala eğlenirken Fransızcanızı geliştirmenize yardımcı olacak ve daha önce geliştirmişsinizdir. diğer fırsatlaraçılmaya başlayacak.

Fransızca konuşmayı öğrenmek bir süreçti ve hala da öyle.

Fransızca bilmemek beni sık sık utanç verici durumlara sokar

Fransızca konuşabilmenin önemini geldiğimde zaten biliyordum, ancak bir akşam iş yerindeki bir gece vardiyasına yolculuk bu ihtiyacı eve gerçekten çok zorladı.

Ofis şehrin birkaç kilometre dışındaydı, bu yüzden bir otobüse binmek zorunda kaldım.

Sıcak bir gün, otobüs tıklım tıklım dolu ve kulaklığımla biraz müzik dinliyorum. Otobüs yuvarlanarak ilerliyor ve yaşlı bir kadın da dahil olmak üzere birkaç kişinin beklediği yerde ilk durağını yapıyor.

Otobüs şoförü önden ayağa kalkar ve anons yapar. Müziğimi durduruyorum ama Fransızca bağırıyor. Ben arkadayım ve tek bir kelime bile anlayamıyorum ama yine de o kadar önemli olamaz.

Birkaç dakika bekledikten sonra yola koyulduk. Bir sonraki durak benim ve ona yaklaşıyoruz, bu yüzden durdurma düğmesine basıyorum ve işte o zaman işler ters gitmeye başlıyor.

Otobüste hemen bir gerilim dalgası dalgalanıyor, yanımdaki adam başını sallamaya başlıyor ve insanlar etrafa bakıyor.

Otobüs durdu ve inmek için ayağa kalktım. Hemen 80 kafa dönüp bana bakıyor.

Bu noktada endişeliyim ama çıkış kapısının hemen yanındayım ve inmeye hazırım. Kapının çok sıkı kapalı kalması dışında.

Otobüs şoförü tekrar ayağa kalktı ve gözleri alev alev yanarak doğrudan bana bakıyor. Bu yüzden, otobüsün tepesine ulaşmak için koridordan endişeli bir şekilde aşağı iniyorum. Çok gürültülü, çok öfkeli bir Fransız barajıyla karşılaşıyorum.

Şimdi, açıkça görüldüğü gibi, Fransızca konusunda uzman değilim, ama ana fikri anladım. Mutlu bir şekilde görmezden geldiğim/anlayamadığım bu duyuru, otobüs şoförünün bir sonraki durakta inip inmediğini soran ve yaşlı bir yolcuyu bindirebilecekleriydi. Kimse cevap vermeyince yaşlı kadının uçağa binmesine izin verilmedi ve iki dakika sonra yola çıktık, masumca dur düğmesine bastım.

Orada çalıştığım süre boyunca o otobüsten kaçtığımı söylemeye gerek yok.

Fransa’da yaşamak size Mont Saint Michel gibi ülkedeki tüm güzel yerleri keşfetme fırsatı verir.

Sonunda dili nasıl öğrendim

Her neyse, ipuçlarına dönelim. Önereceğim bir diğer şey de Fransız biriyle yaşamak. Bu şekilde, her gün odanızda sinmediğiniz sürece dili konuşmak zorunda kalırsınız (evet, bunu birkaç ay boyunca yaptım).

Ev arkadaşınız korkunç Fransızcanıza katlanmak zorunda kalıyor ve muhtemelen sadece kendi hayatlarını kolaylaştırmak için gelişmenize yardımcı olmak isteyecektir.

Bu, ilerlemem için çok önemliydi ve sonunda tamamen başka bir dilde yarı düzgün bir sohbeti tamamlayabildiğinizde gerçek bir memnuniyet duygusu var.

Her zaman doğrudan olun ve Fransa’da ne istediğinizi sorun.

Özellikle Fransız bürokrasisiyle uğraşırken iddialı ve doğrudan olmayı öğrenmek önemlidir. Bir daire, bir iş bulmanıza ve günlük yaşamda çalışmanıza yardımcı olacak şey bu olduğundan – oldukça önemlidir.

İrlandalı bir insan olarak, bir yük veya güçlük olmak istememe konusunda derin bir içgüdüm var. E-postalarımın veya sorgularımın çoğu, “Çok fazla sorun olmazsa…” gibi bir şeyle başlardı.

Bu Fransa’da uçmuyor.

bu bürokratik makine zayıflığı hissedecek ve sizi görmezden gelecek. Onlara ne istediğinizi söylemeniz, sormamanız ve sonra bitene kadar sürekli takip etmeniz gerekir.

Kimseye kaba olma demiyorum ama kararlı ve açık sözlü olmalısın, ne aradığın konusunda hiçbir belirsizlik bırakmamalısın. Daha sonra sizden doğum belgenizi isteyecekler (sadece bir kopyasına değil, gerçek belgenize ihtiyacınız var) ve ihtiyacınız olanı size vermeleri yaklaşık bir yıl sürecek.

Fransa’ya taşınmanın zorlukları olsa da, yaşamak için harika bir ülkedir.

Güzel şehirler, harika yemekler, harika bir yaşam kalitesi ve bolca kültür var. Bu yüzden, dalmayı düşünüyorsanız, ancak dil becerileriniz nedeniyle emin değilseniz, bunun için gidin derim.

Pişman olmayacaksınız ya da en azından bir otobüste size bağıran Fransızların komik anekdotlarına sahip olacaksınız ve bunları yıllarca tekrar anlatabilirsiniz.