Havaalanı kuyruklarını atla: İşte bir hafta boyunca sadece el bagajıyla nasıl paketlendim

KimDemis

Aktif Üye
Şimdiye kadar hepimiz bu yaz havaalanlarında sonsuz kuyruklar ve kayıp bagajlarla ilgili sayısız korku hikayesi okuduk.

Ve bir seyahat gazetecisi olarak, uzun bir hafta sonu tatili için bavul hazırlama konusunda uzman oldum. Bu beni düşündürdü: Yaz tatilim için sadece el bagajı kullanarak bavul hazırlayabilir miyim?

Sadece el bagajı olan yolcular, online check-in yapıp doğrudan güvenliğe geçerek bagaj bırakma kuyruklarından kurtulabilirler. Ayrıca uçuşunuz iptal edilirse, önce bagajınızı havalimanı sisteminde bir yerde bulmaları gerekmiyorsa, havayolunun sizi doğrudan başka birine aktarması çok daha kolaydır.

Geçenlerde dört gece konaklamayı başardım. Belfast İhtiyacım olan her şey -dizüstü bilgisayarım dahil- küçük bir sırt çantasına konmuştu. Tam bir hafta uzakta olmanın zorluğuna göğüs gerebileceğime dair sessizce kendime güvenmemi sağladı.

Ancak teoriyi daha bilimsel bir şekilde test etmek için son yedi günlük gezimde aldığım her şeyi topladım. HırvatistanEl bagajı büyüklüğünde bir çantaya neleri sığdırıp sığdıramayacağımı görmek için.

Tatil el bagajım için en iyi çanta türü hangisidir?

Ne tür bir çanta alacağınıza karar verirken göz önünde bulundurulması gereken iki önemli faktör vardır.

Öncelikle hangi havayolu ile seyahat ediyorsunuz? easyJet gibi bütçe havayolları ve Ryanair şimdi size standart olarak sadece bir el çantası veya küçük sırt çantası eşdeğerini verin. (Ryanair için 40 x 20 x 25 cm ve easyJet için 45 x 36 x 20 cm.)

Daha büyük bir sırt çantası veya tekerlekli küçük bir çanta istiyorsanız ekstra tıslamanız gerekecek. Ancak bir hafta veya daha uzun süre gidecekseniz, muhtemelen birkaç avro daha ayırmaya değer.

Dikkate alınması gereken ikinci şey, nereye gidiyorsunuz ve ne tür bir tatil?

Hırvatistan’da harika bir haftadan yeni döndüm. Dubrovnik ve yakındaki adalar.

Yolculuğum sırasında Dubrovnik’e tekerlekli bir bavul götürmenin muhtemelen kötü bir fikir olduğunu keşfettim. Şehirde çok fazla merdiven var ve konaklama yerinize ulaşmak için bir bavulu yukarı çekmek gerçekten acı verici.

Aynı kural, konaklama yeriniz eski bir binada ikinci katın üzerindeyse de geçerlidir. Kendinize bir iyilik yapın ve bunun yerine sırt çantası tarzı valizleri seçin.

Küçük bir bavul

Tekerlekli araba, klasik bir el bagajı seçeneğidir ve muhtemelen zaten sahip olacağınız bir şeydir. (Yukarıdaki görüntüden benimkinin birçok maceradan sonra aşınma için biraz daha kötü göründüğünü göreceksiniz.)

Kasanızı düzenli tutmanın ve belirli bir öğeyi ararken kaosa dönüşmesini engellemenin harika bir yolu, bazı ambalaj küplerine yatırım yapmaktır.

1, 2, 4 ve 6 litrelik boyutları olan Snugpak Pakbox’ı seçtim. Benim durumum için sadece 1, 2 ve 4L seçeneklerini aldım, çünkü 6L’nin alanın çoğunu kaplayacağını ve temel olarak amacı bozacağını düşünüyorum.

4L Pakbox, tüm akşam ve şehir gezi kıyafetlerimi sığdırmak için mükemmel bir boyuttu. Genelde katlama ve yanlara istifleme tekniğini tercih ederdim (marie Kondo’da olduğu gibi) ama küpler özellikle derin olmadığı için yapardım. kıyafetlerini rulo yapmanı tavsiye ederim.

2L aşağıdakiler için kullanışlıdır: iç çamaşırı , pijama ve diğer hassas ürünler. Geriye dönüp baktığımda, plaj örtülerim için yer olmadığını fark ettiğim için benim durumumda rastgele yüzen eşyalardan kaçınmak isteseydim muhtemelen bunlardan ikisini satın alırdım.

Snugpak Pakbox’lar boyutuna bağlı olarak 8,50 € – 12 € arasındadır.

ülkü gezgin sırt çantası

Bir sırt çantasının tercih edilen el bagajı olacağına karar verdiyseniz, Tropicfeel Shell çantasından başka bir yere bakmayın.

Bu çantanın sevdiğim yanı, içinde katlanan bir seyahat gardırobunun olması ve geldiğinizde asılabilmesi. Tıpkı paketleme küpleri gibi, eşyalarınızı düzenli tutmanıza yardımcı olur ve seyahatinizin sonunda yeniden paketlemeyi çok daha kolay hale getirir.

Ayrıca bir sürü ekstra düşünceli ekleri ve cepleri var ve bonus olarak oldukça kaç görünüyor.

Sırt çantasının önüne güvenli bir şekilde takılan tuvalet çantası eklentisini eklemeyi seçtim. Oldukça küçüktü ama tam boy saç fırçam dışında her şeyi içine sığdırabildiğimi keşfettiğimde şaşırdım.

Sevdiğim bir diğer özellik de çantanın altında saklamak için gizli bir kese ayakkabı . Keşfetmeye gidiyorsanız ve parmak arası terliklerinizi giymek ve daha büyük botlarınızı taşımak istiyorsanız, onları oraya koyabilirsiniz. Bu uç uzatıldığında, çanta el bagajı boyutları için çok büyük olabilir, bu yüzden dikkatli olun.

Tropicfeel Shell çantası 215 €’dan başlıyor ve çeşitli eklentiler ve ekstra saklama olanakları sunuyor.

Tropicfeel deniz kabuğu çantası bir yaz tatili için dolu

El bagajının olmazsa olmazları nelerdir?

Sadece el bagajı ile seyahat ederken en büyük zorluklardan biri sıvılardır. Tatilde hayatta kalabilmek için her türlü ürüne ihtiyacımız var, ancak sadece küçük bir plastik poşet dolusu ile sınırlı olduğunuzda bu zor olabilir.

su şişenizi unutmayın

Birçok insan güvenlikten boş bir su şişesi alabileceğinizi bilmiyor. Bazı havaalanları var fıskiyelerama değilse, barlar ve restoranlar genellikle sizin için ücretsiz olarak doldurur.

Geçenlerde elime bir Halo Prima 500 ml şişe aldım – mevcut en kompakt ve hafif yalıtımlı su şişelerinden biri. Boyut ve ağırlık, onu hafif seyahatler için mükemmel kılar.

Halo şişemi yanıma aldım. Hırvatistançok sıcak günler geçirdiğim yer Ulusal parklarya da yeniden doldurulacak bir yerin olmadığı deniz kenarında.

Her gün yalıtımsız büyük bir şişeyi ve Halo şişemi buz ve suyla doldurdum. İlki beni sabah için sulu tuttu ama kalan her şey öğle yemeğine kadar çok sıcak olurdu. Halo şişemdeki su, güneşte saatler geçmesine rağmen hala buz gibiydi.

Halo şişeleri 27 € ‘dan başlıyor.

Böceklerin ısırmasına izin vermeyin

Eğer benim gibiyseniz, gideceğiniz yere bağlı olarak, tatarcıklar tarafından canlı canlı yenmek ve sivrisineklerkaçınılmazdır.

Orijinal olarak çocuklar için tasarlanmış olsa da Natural Patch’in sivrisinek kovucu çıkartmaları yetişkinler tarafından da kullanılabilir.

Doğal uçucu yağlardan yapılırlar ve nefes aldığımızda vücudumuzdan saldığımız CO2’yi maskeleyerek çalışırlar. Bu ne sivrisineklerbizi bulmak için kullanın.

Natural Patch’e göre, yetişkinlerin 2-4 yamaya ihtiyacı vardır: ısırıksız bir tatilin keyfini çıkarmak için açıkta kalan her bir uzvun yanındaki giyside bir yama.

Yanlışlıkla kıyafetlerinize bir yama bırakırsanız, yıkamada bozulmaz ve herhangi bir karışıklık yaratmaz. Henüz geri dönüştürülebilir değiller, ancak marka, kullanıcıları çocuklarınızla sanat ve el sanatlarında yeniden kullanmaya teşvik ediyor. (Hiç çocuğum yok, bu yüzden şu anda su ısıtıcımda havalı bir ahbap çıkartması var.)

60 Doğal Yama çıkartması paketi 20 €’dan başlar.

Hannah büyük seyahat havlusunu Hırvatistan’da kullanıyor

Plaja havlusuz gidemezsin

Hafif paketlemeye çalışırken bir havlunun sığması her zaman zordur. Ama bir yerde kalmadığınız sürece dinlenme tesisi, muhtemelen almak için birine ihtiyacınız olacak plaj.

Seyahat havluları konusunda her zaman biraz şüpheci olmuşumdur. Annemin 90’larda tamamen işe yaramaz görünen köpük flanel gibi garip bir tane vardı.

25 yıl sonra, onları bir kez daha denemeyi düşündüm ve Decathlon’un Nabaiji mikrofiber havuz havluları hoş bir sürpriz oldu. Hem büyük hem de ekstra büyük boy kullandım.

Sınırlı alanınız varsa ve tatilinizde sadece biraz yüzecekseniz, büyük boy harika bir seçenektir. Muazzam değil, ama kendinizi tamamen sarmak için bol miktarda kumaş var. Açıkçası tatilimde aldığım bazı banyo havlularından çok daha büyük. AirBnB’ler.

Günleri kumsalda güneşlenerek geçirmeyi planlıyorsanız, ekstra büyük olanı isteyeceksiniz. O kadar küçük katlanmasa da, daha önce açılmış o kadar büyük ki üzerine yatıp piknik battaniyesi olarak kullanmak için mükemmel.

Her iki havlunun da kuruması için asmayı kolaylaştıran ama aynı zamanda çantanızda düzgün bir şekilde katlanmalarını sağlamak için çevrelerini saran elastik bir halka vardır.

Decathlon’un Nabaiji mikrofiber havuz havluları boyutuna bağlı olarak 6-10 € arasındadır.

Cildini koru

Yaz için ve kayak yapmakBayram, güneş kremi mutlak bir gerekliliktir . Çantanızda yer varsa, çoğu mağaza artık minyatür çanta boyutunda şişeler sunuyor veya varış noktanıza vardığınızda daha büyük bir tane satın alabilirsiniz. boşa gidecek.

Makyaj yapan biriyseniz tatil için fondöteninizden vazgeçerek likitlerinizi azaltabilirsiniz. Cildiniz nefes almayı sevecek ve tüm gün güneşteyken akşamları güzel bir doğal ışıltıya sahip olacaksınız.

Artı, geri döndüğünüzde, genellikle sahip olduğunuz lekeler muhtemelen temizlenmiş olacaktır.

Işık paketlemek için en iyi ipuçları

Yanınıza hangi kıyafetleri almak istediğinize karar verdikten sonra, uçakta giymek için en kalın kıyafetinizi seçin. Parmak arası terlikler çok daha az yer kapladığından, muhtemelen bu, spor ayakkabılarınızı giymeyi içerecektir. Ek bir bonus olarak, çok daha rahat olacaksınız.

Hafif paketlemeyle ilgili en büyük ipuçlarımdan biri – ve bu konuda benimle birlikte olun – şudur: ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüzden daha fazla iç çamaşırı toplayın.

Herhangi bir eşyayı fazla paketlemenin kulağa ters gelebileceğini biliyorum ama iç çamaşırı fazla yer kaplamaz. Sıcakta gezerek bir gün geçirdiyseniz ve üzerini değiştirecek bir sürü yedek kıyafetiniz yoksa, temiz bir pantolon giymek anında daha taze hissetmenize yardımcı olacaktır. Bu bahşiş için bana teşekkür edeceksin, söz veriyorum.

Sadece el bagajı ile tatiliniz için bavul hazırlama hakkında daha fazla bilgi edinmek için yukarıdaki görüntüyü izleyin.