KimDemis
Aktif Üye
Marmarisli Hamdi Çakıroğlu kendi tekneleri ile hafta sonu Deniz gezintisine çıktıklarında Marmaris Çiftlik koyu açıklarında daha epey Endonezya ve Okyanus açıklarında görülen 5 metrelik dev kanatlı balıkları görür görmez cep telefonu ile imaj alarak yakın etraflarındakiler ile paylaşıp, bu balıkların bu bölgede görülmesine şaşırdıklarını lisana getirdi.
Köpek balıkları ile birebir familyadan olan Manta Ray (Hayalet Vatoz) balıklarının genelde yalnız başlarına okyanusta ve tropik sularda yaşadığını bildiğini belirten Çakıroğlu, “Daha evvel tek, ya da sürü halinde hiç görmemiştik. Çiftlik Kadırga açıklarında denizdeydik, uzakta bir Balık sürüsü olduğunu fark ettim…
Yakınlarına gidince hangi cins balık olduğunu görür görmez hayli şaşırdık. Mantalardan kimileri havaya sıçrayıp taklalar atıyorlardı, Çok ilgimizi çekti telefonumuz ile çekebildik. Ben Marmarisliyim. Daha evvel bu balıkların burada yaşadığını bilmiyordum, birinci sefer gördüm” biçiminde konuştu.
Denizde en az 15 adet Manta Ray (Hayalet Vatoz) sürüsü görsel şölen oluşturdu.
Marmaris açıklarında ’Hayalet Vatoz’ sürprizi
Köpek balıkları ile birebir familyadan olan Manta Ray (Hayalet Vatoz) balıklarının genelde yalnız başlarına okyanusta ve tropik sularda yaşadığını bildiğini belirten Çakıroğlu, “Daha evvel tek, ya da sürü halinde hiç görmemiştik. Çiftlik Kadırga açıklarında denizdeydik, uzakta bir Balık sürüsü olduğunu fark ettim…
Yakınlarına gidince hangi cins balık olduğunu görür görmez hayli şaşırdık. Mantalardan kimileri havaya sıçrayıp taklalar atıyorlardı, Çok ilgimizi çekti telefonumuz ile çekebildik. Ben Marmarisliyim. Daha evvel bu balıkların burada yaşadığını bilmiyordum, birinci sefer gördüm” biçiminde konuştu.
Denizde en az 15 adet Manta Ray (Hayalet Vatoz) sürüsü görsel şölen oluşturdu.
Marmaris açıklarında ’Hayalet Vatoz’ sürprizi