Iğdır’daki ikili cinayetin sebebi ortaya çıktı: Oğlu ile arkadaşını hırsız sandığı için öldürmüş

KimDemis

Aktif Üye
Olay, 11 Nisan’da iftar daha sonrası Halfeli beldesi yakınlarında meydana geldi.

Kemal Kara ile motosikletiyle konutundan aldığı Yaşar Karadağ’ın gittikleri yere 4 kilometre uzaklıktaki yerde cansız vücutları bulundu.

lay yerinde yapılan incelemenin akabinde Kara ve Karadağ’ın cenazeleri Iğdır Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Yapılan otopsi süreçlerinin akabinde cenazeler yakınları tarafınca teslim alındı ve gözyaşlarıyla beldedeki mezarlığa defnedildi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan jandarma biroldukca kişinin sözüne başvurdu. Jandarma dün gece bir süre evvel soyadını değiştiren Kemal Kara’nın babası Mehmet Araslı ile kardeşi İbrahim Araslı’yı gözaltına aldı.

Yapılan sorgulamada baba Araslı’nın cürmünü itiraf ettiği ve olayda kullandığı kalaşnikofu güvenlik nazaranvlilerine teslim ettiği öğrenildi.

Baba Araslı, verdiği tabirinde, “Arazide bahçeme çektiğim tel çitler daha evvel sökülüp çalınmıştı. Cinayet günü iftardan evvel bir daha çit çektim. İftardan daha sonra da çalınmasın diye denetim etmek için konuttaki silahı alıp gittim. Oğlum Kemal de çitleri denetim etmek için arkadaşı Yaşar’ı alıp oraya gelmiş. Karanlıkta onları hırsız sandım ve korkutmak için birkaç el rastgele ateş ettim. daha sonra da kendi motosikletime binip konuta geldim. Eşime, ‘İki kişi geldi, korkutmak için ateş ettim tahminen de vurulmuş olabilirler’ dedim. Eşim, ‘Kemal de oraya gidecekti yoksa sen oğlumu mu vurdun’ diye ağlamaya başladı. Üzgünüm” diye konuştu.

İbrahim Araslı ise olayla bir ilgisinin bulunmadığını söylemiş oldu. Tabirleri tamamlanan baba ile oğlu mahkemeye sevk edildi.

Yaşar Karadağ ve Kemal Kara’ın tek kurşunla öldüğü açıklandı.

Topraktan geçen yolda, birebir motosikletle ilerlerken atılan kurşunlardan birinin Yaşar Karadağ’ın kalbine, Kemal Kara’nın da ciğerine isabet ettiği tabir edildi. Ayrıyeten motosiklete de 4 kurşunun isabet ettiği saptandı.