İki yıl ortadan daha sonra birinci umre kümesi yola çıktı

KimDemis

Aktif Üye
Özel bir Umre Tertip şirketi tarafınca umre ziyareti için kutsal topraklara gidecek 50 kişilik umre kümesi İstanbul Havalimanı’na geldi.

Bilet ve bagaj süreçlerini tamamlayan küme sonrasındasında Suudi Arabistan Havayolları’na ilişkin uçakla Cidde’ye hareket etti.

Seyahat öncesi hislerini lisana getiren umreciler epey keyifli olduklarını söylemiş olduler.

‘ALLAH HERKESE NASİP ETSİN’

Umre yolcularından Zikri Ilgar, “Daha evvel Umre ziyareti gerçekleştirdim lakin bir daha birinci gidişimin heyecanını yaşıyorum. Birinci küme olduğumuzu öğrendik. Onun için de heyecanlıyız. Allah isteyen herkese nasip etsin. Ramazan Umresi için niyetlendik fakat havayolları açık olmadığı için anca bugüne nasip oldu” dedi. Günay Şahin ise, “İlk kere gidiyorum. 2 3 yıldır bekliyordum. Bu sene nasip oldu. Allah’ın müsaadesiyle. Çok heyecanlıyım. Allah herkese nasip etsin” diye konuştu.

‘UMRE ZİYARETİ İÇİN ÇOK TALEP VAR’

Organizasyon şirketi yetkilisi Muhammed Ali Çatak ise şunları söylemiş oldu:

“Biliyorsunuz 2020 yılının Şubat ayı itibariyle pandemi niçiniyle Suudi Arabistan umre gidişlerini kapatmıştı. Yaklaşık iki yıl üç ay üzerinden geçti. Biz birinci umre kafilesini Mekke’ye yolcu ediyoruz. Kümenin başında biz de olacağız. Her ne kadar şükretsek azdır. Pandemi daha sonrası kapıların yine açılmasından daha sonra epeyce talep oldu. Bu talepleri hac ibadeti niçiniyle Eylül ayına ertelemek zorunda kaldık.”