İstanbul’da enteresan manzara: nazarann telefona sarıldı sis bombalarıyla tozu dumana kattılar

KimDemis

Aktif Üye
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde 2018 yılından bugüne kadar 4 yıldır nazaranv yapan Atlı Polis Küme Amirliği vatandaşların gözbebeği oldu. birlikte 3’ü bayan 12 işçi vazife yapıyor.

İstanbul’un 39 ilçesinde meydanlarda, parklarda ve pek epeyce farklı bölgede nazaranv yapan Atlı polisler kuvvetli bir eğitimden ve tatbikattan geçiyor.

İstanbul Sultangazi’de bulunan Atlı Polis Küme Amirliği’nde gerçekleştirilen atlı polislerin tatbikatı adeta nefes kesti. Sis ve ses bombalarının atıldığı tatbikatta atların toplumsal olaylara alışmaları ani seslere ürkmemeleri sağlanıyor.

Havadan çekilen tatbikatın imajı sinema sahnelerini aratmadı. Sis ortasından gelen atlı birlikler dört nala koştuğu imajlar izleyenleri kendine hayran bıraktı.

Atlı Polis Küme Amirliği’nde her sabah işçi geldiği vakit atların rutin bakımları yapılıyor. çoğunlukla tatbikat yapılarak atların toplumsal olaylara alışmaları sağlanıyor. İngiliz, Macar, Bulgar ve İspanyol üzere farklı ırklardan atlar bakılırsav yapıyor.

Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan atların hepsinin pasaportları, çipleri ve kendi isimleri mevcut. Atları bakılırsav yerlerinde bakılırsan vatandaşlar onlarla fotoğraf çektirmek için adeta sıraya giriyor. Yerli ve yabacı turistler özelikle de çocuklar atları sevmek istiyor.

“1 yılda yaklaşık 235 farklı nazaranve çıktık”
2018 yılından bu yana atlı polislerin misyonda olduğunu lisana getiren Atlı Polis Küme Amiri Komiser Ferda Berk Şardan, “ Bünyemizde vazifeli 9 atımız, 12 binici çalışanımız bulunuyor. Bunların 9 tanesi erkek 3 tanesi bayan işçimiz olarak nazaranv yapıyor.

İstanbul Emniyet Müdürümüz Sayın Zafer Aktaş’ın talimatları doğrultusunda atlarımızı daima parklar, meydanlar ve millet bahçeleri üzere biroldukça farklı bölgelerde nazaranve çıkartıyoruz. Atlarımızı 1 yılda yaklaşık 235 kez farklı bakılırsave çıkartmışız. İstanbul’da 39 ilçemizin her noktasında nazaranvlerimizi gerçekleştiriyoruz. Atlı polislerimiz vatandaşımızın gözünde fazlaca yeterli bir izlenim bırakıyor. Meydanlarda yerli ve yabancı turistlerimizin ağır ilgisi ile karşılaşıyoruz” diye konuştu.

“Vatandaşlar bizi görür görmez kendilerini daha inançta hissediyorlar”
Atlı polis olarak 2 yıldır misyon yaptığını söz eden Fatma Zehra Er, “Atlı polis olabilmek için 4 aylık sıkı bir eğitimden geçtik. Atları tanımayı onlarla anlaşabilmeyi ve nasıl misyon yapabileceğimizi öğrendik. Cet binmek hayli hoş bir spor olduğunu düşünüyorum. Cet bindiğiniz vakit her şeyi unutuyorsunuz. Atlar geçekten çok duygusal hayvanlar. Bu yüzden polislik mesleğimiz ortasında atlı birliklerde olmak benim için epey farklı bir yerdedir. Her goren atları gelip sevmek onlarla fotoğraf çektirmek istiyor. Vatandaşlar bizi görür görmez kendilerini daha inançta hissediyorlar. Vatandaşlarımız bayan olarak atlı polislerimizi görür görmez daha epeyce yakışıyorsunuz diyorlar ve fotoğraf çektirmek istiyorlar” dedi.

“Atlarla bakılırsave gitmek bana epeyce huzur veriyor”
Atlı polisler birliğinde 3 yıldır misyon yaptığını belirten Seda Çimen, “Polis olduktan daha sonra 4 aylık bir eğitim daha alarak atlı polis oluyoruz. İstanbul Emniyet Müdürlüğü takımında 3 bayan çalışanımız bulunuyor. Bayan ve atlı polis nazaranv vatandaşlar bizleri epey destekliyor kimileri alkışlıyor hatta bunları görmek bizi epey motive ediyor. Bu işi severek yaptığımız için birlikte bakılırsave gittiğimiz atlarımız ile epeyce daha âlâ bir bağ sağlıyoruz. Kızdıklarında yahut keyifli olduklarında daha uygun anlayabiliyoruz. Atlarla nazaranve gitmek bana epeyce huzur veriyor” diye konuştu.