İstanbul’da insanlık örneği kamerada: Kağıthane polisi 10 bin doları sahibine teslim etti

KimDemis

Aktif Üye
Olay, dün saat 15.00 sıralarında Kağıthane Çağlayan Vatan Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye bakılırsa, bankadaki işlerini halletmek için caddeye gelen Mustafa Güloğlu (54), aracını park ettikten daha sonra aşağıya indi. O esnada Güloğlu, pantolonunun art cebinde taşıdığı deste halindeki 10 bin dolarını yere düşürdü. Parasını düşürdüğünü fark etmeyen Güloğlu, akabinde bankaya yanlışsız yürümeye başladı. Yaklaşık 2 dakika boyunca yol üzerinde kalan deste deste dolarları, peynirci dükkanında alışveriş yaptığı marketten çıkan Recep Furkan Leventoğlu fark etti. Leventoğlu sokak üzerinde bir süre bekledikten daha sonra yerden aldığı dolarları Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Çağlayan Polis Merkezi Amirliği’ne ulaştırdı. Polis gruplarının denetimi daha sonrasında denetimi daha sonrasında deste içerisinde 100’lük banknotlar halinde 10 bin Amerikan Doları olduğu ortaya çıktı.

Kağıthane polisi imajları inceleyerek dolarının sahibini buldu
Bunun üzerine Kağıthane polisi, Recep Furkan Leventoğlu’ndan parayı bulduğu noktayı öğrenmesi daha sonrasında olay yerine giderek güvenlik kamera imajlarını incelemeye aldı. Çağlayan Polis Merkezi Amirliğine bağlı Cürüm Araştırma ve Soruşturma Ofis gruplarının yaptığı çalışma kararında aracın plakasından dolarların sahibi Mustafa Güloğlu’na ulaşıldı. Akabinde polis grupları, paraların teslim için kendisini polis merkezine davet etti. Paraları teslim eden Recep Furkan Leventoğlu da emniyette polis takımlarıyla birlikte Güloğlu’nun gelmesini bekledi. Adamın gelmesinin akabinde deste halindeki 10 bin dolar, Mustafa Güloğlu’na teslim edildi.

“Polis takımları bana ulaştı, parayı bulan helal süt emmiş bir insanmış”
Emniyetin önünden açıklamalarda bulunan Mustafa Güloğlu, Recep Furkan Leventoğlu’na ve Türk polisine teşekkür ederek, “Ülkemizde, helal süt emmiş insanların olduğunu görmekten gurur duyuyoruz. Ticaretle uğraştığım için vakit zaman yüklü ölçüde paralar taşıyabiliyorum. Bankaya gittiğimde, bir ölçü paranın eksik olduğunu fark ettim. İstanbul üzere yerde, bu paranın asla geri döneceğini kestirim etmiyordum. Allah razı olsun, polis grupları bana ulaştı. Geldim, parayı bulan arkadaş ile tanıştım, fazlaca memnun oldum” dedi.