İstanbul’un yanı başındaki macera dolu rota

KimDemis

Aktif Üye
Serindere Kanyonu, güçlü bitki çeşitliliğiyle ziyaretçilerine eşsiz hoşluklar sunuyor. Bilhassa İstanbul’dan kaçmak isteyen doğaseverler, günübirlik kanyona gelerek yürüyüş yapıyor.

Serindere Kanyonu, varlıklı bitki çeşitliliğiyle ziyaretçilerine eşsiz hoşluklar sunuyor. Bilhassa İstanbul’dan kaçmak isteyen doğaseverler, günübirlik kanyona gelerek yürüyüş yapıyor.

Sarp kayalıklar içinde ilerleyen ziyaretçiler, şelaleye ulaşarak hoş bir görüntüyle karşılaşıyor. Serindere Kanyonu, 8 kilometreden çok uzunluğa sahip yürüyüş parkuru ile trekking tutkunlarına tabiat ile iç içe dört mevsim spor yapma imkanı sunuyor. Kocaeli’nin ve bölgenin en kuvvetli kanyonu olma özelliğini taşıyan Serindere Kanyonu’nda havuz halinde bir epeyce gölet de bulunuyor. Her mevsim farklı bir hoşluğa bürünen kanyon, yükseklikleri 10 ile 20 metre içinde değişen 6 şelaleyi de ortasında barındırıyor.

“İstanbul ve etraf vilayetlerden buraya gelen çok kişi oluyor”

Kocaeli’nin tabiatını epey sevdiğini söyleyen Seda Burak, “Derince’de oturuyorum, ailemle birlikte yürüyüşe geldik. Çocukların tatilini kıymetlendirmek ve pak hava almak istedik. Kocaeli’nde şelale, orman, deniz her şey iç içe. Bu sebeple de gidilebilecek fazlaca yer var. Buraya üçüncü gelişim. Birinci geldiğimde de hayli sevmiştim. Doğayı seviyorum. Burası fazlaca sakin, şelalesi, kanyonu, ormanı, pak havası bizi rahatlatıyor. Yazın burası fazlaca kalabalık oluyor. Yabancı ve yerli turistler de buraya geliyor. İstanbul ve etraf vilayetlerden buraya gelen epey kişi oluyor. aslına bakarsan ben de İstanbul’dan gelip Kocaeli’ye yerleştim. Burayı toplumsal medya hesabımdan paylaştığımda herkes soruyor, merak ediyor. Parkuru hayli kolay, hatta otomobille da belli bir yere gelinebiliyor. Yolları tehlikeli değil, aslına bakarsanız çocuklarımla yürüyüşe geldim. Suya girmedik, zira fazlaca soğuk” dedi.

“İstanbul’da bu biçimde yer bulmak zor”

İstanbul’dan geldiğini söyleyen Perihan Ulu, “Burası hayli hoşuma gitti. Birinci sefer buraya geldim ancak tabiatı epeyce hoş. İstanbul’da bu biçimde yer bulmak güç. Kaçış yerim bundan daha sonra burası olacak. Mis üzere pak hava. Daima öksürüyorum fakat bu hava beni toparladı” sözlerini kullandı.