Kaynaklar, Twitter’ın hissedarlarından Elon Musk ile bir anlaşma araması için artan baskıyla karşı karşıya olduğunu söylüyor.

KimDemis

Aktif Üye
Twitter Inc, dünyanın en zengin kişisi sosyal medya platformu için yaptığı 43 milyar dolarlık (40 milyar Euro) teklifini en iyi ve son teklifi olarak nitelendirmesine rağmen, Elon Musk ile müzakere etmesi için hissedarlarından artan bir baskı altına giriyor. konu pazar günü söylendi.

Twitter hissedarlarının görüşleri, bir anlaşma için adil bir fiyatın ne olacağı konusunda farklılık gösterse de, Musk’ın Perşembe günü satın alma finansman planını ana hatlarıyla belirtmesinin ve anlaşma fırsatına izin vermemesi konusunda ısrar etmesinin ardından birçok kişi şirkete ulaştı. İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan kaynaklar, kaydığını söyledi.

Twitter yönetim kurulunun, Musk’ın şirket için hisse başına 54,20$’lık (50,26€) tamamı nakit teklifini, Perşembe günü üç aylık kazançları bildirdiği sırada çok düşük bulması bekleniyor. Bununla birlikte, kaynaklar Reuters’e verdiği demeçte, bu duruşu kabul eden bazı hissedarlar, Twitter’ın, Forbes tarafından net değeri 270 milyar dolar (250 milyar €) olarak belirlenen Musk’tan daha iyi bir teklif istemesini istiyor.

Twitter yönetim kuruluna sunulan seçeneklerden biri, kitaplarını Musk’a açarak teklifini tatlandırması için onu ikna etmeye çalışmaktır. Bir diğeri, diğer potansiyel teklif sahiplerinden teklif istemek olacaktır.

Twitter’ın hangi yolu izleyeceği henüz belli olmasa da, yönetim kurulunun mevcut teklifi geri çevirse bile Musk’tan daha iyi bir teklif isteme olasılığının giderek arttığını belirtti.

‘Her şey mümkün’

“Gelecek hafta uyanıp Musk’ın en iyi ve son teklifini muhtemelen 64.20 dolara çıkardığını görmek beni şaşırtmaz. Twitter’a yatırım yapan fon yöneticilerinden biri, şirketle özel görüşmeleri görüşmek üzere anonimlik koşuluyla hisse başına [59,56 €] dedi.

Fon yöneticisi Musk’ın teklifi hakkında “Ayrıca her şeyi tamamen bırakabilir. Her şey mümkün” dedi.

Twitter hisseleri Cuma günü 48,93$’dan (45,39€) kapandı ve Musk’ın teklifinin kaderi üzerindeki belirsizliği yansıtan önemli bir indirim.

Elon Musk tarafından önerilen teklifin (hisse başına 54,20$ [(50,26 €]) büyüme beklentileri göz önüne alındığında Twitter’ın gerçek değerine yakın olduğuna inanmıyorum.

Prens Alwaleed bin Talal
Twitter hissedarı

Twitter, Musk’ın daha fazlasını yükseltmesini önlemek için teklifini yaptıktan sonra bir zehir hapı aldı. yönetim kuruluyla bir anlaşma müzakere etmeden şirketteki yüzde 15’in üzerindeki hissenin yüzde 9’undan fazlası. Buna yanıt olarak Musk, teklifi için Twitter hissedar desteğini kaydetmek için kullanabileceği bir ihale teklifi başlatmakla tehdit etti.

Kaynaklar, Twitter yönetim kurulunun, Musk ile bir anlaşmayı müzakere etmedikçe, birçok hissedarın onu bir ihale teklifinde destekleyebileceği endişesini tartıyor. müzakere elinin eksileri zayıflatacağını Kaynaklar, yatırımcılarının çoğunun iradesine aykırı hareket ettiğinin gösterilmesinin makul olduğunu ekledi.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla Inc’in CEO’su Musk, 14 Nisan’da teklifini açıklamasından bu yana Twitter hissedarlarıyla buluşuyor ve teklifine destek arıyor. Musk, Twitter’ın büyümesi ve özgür konuşma için gerçek bir platform haline gelmesi için özel olarak alınması gerektiğini söyledi.

Twitter ve Musk temsilcileri, yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

The Wall Street Journal Pazar günü daha önce Musk’ın Twitter hissedarlarıyla yaptığı bazı toplantıları bildirdi. Gazete ayrıca Musk ve Twitter’ın satın alma teklifini görüşmek üzere Pazar günü bir toplantı yapacaklarını da bildirdi.

Elon Musk’ın teklifi yaklaşmıyor

Kaynaklar, Twitter hissedarlarının anlaşma için fiyat beklentilerinin büyük ölçüde yatırım stratejilerine göre farklılık gösterdiğini söyledi. Kaynaklar, endeks fonlarıyla birlikte Twitter hisselerinin en büyük kısmını elinde bulunduran aktif uzun vadeli hissedarların daha yüksek fiyat beklentilerine sahip olduğunu ve bunların bazılarının hisse başına 60 dolarda olduğunu söyledi.

Ayrıca kaynaklar, Kasım ayında Twitter’ın CEO’su olan Parag Agrawal’a şirketin hisselerinin değerini artırmak için daha fazla zaman ayırmaya daha meyilli olduklarını ekledi.

Suudi Arabistan Prensi Alwaleed bin Talal, “Elon Musk tarafından önerilen teklifin (hisse başına 54,20 $ [(hisse başına 50,26 €)), büyüme beklentileri göz önüne alındığında Twitter’ın gerçek değerine yakın olduğuna inanmıyorum,” dedi. Bir Twitter hissedarı, 14 Nisan’da tweet attı

Kaynaklara göre, hedge fonları gibi kısa vadeli yatırımcılar, Twitter’ın Musk’ın teklifini kabul etmesini veya sadece küçük bir artış talep etmesini istiyor. Kaynaklar, enflasyona ilişkin endişeler ve ekonomik yavaşlama nedeniyle teknoloji hisselerinin değerindeki son düşüşün, Twitter’ın yakın zamanda kendisi için daha fazla değer sunmasını pek olası kılmadığını da ekledi. [(50,26€) bir hisse ve onunla işim bitsin,” dedi Twitter’da 1.13 milyon hisseye veya şirketin yüzde 0.15’ine sahip olan ve o zamandan beri yatırımcı olan Kerrisdale Capital Management’ın portföy yöneticisi Sahm Adrangi erken 2020.

Twitt için bir gümüş astar Kaynaklar, Musk’ın teklifinin, Twitter takipçilerinden oluşan ordusunu San Francisco merkezli şirkette teklifini destekleyebilecek yeni hissedarlara dönüştürmediğini söyledi. Kaynaklara göre, Twitter’ın perakende yatırımcı tabanı Musk 4 Nisan’da hissesini açıklamadan önce yaklaşık yüzde 20’den yüzde 22’ye yükseldi.