Kayseri Şeker Fabrikası’nda korkutan yangın

KimDemis

Aktif Üye
Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde bulunan Kayseri Şeker Fabrikası’nın su soğutma kulesinde çıkan yangın, itfaiye takımları tarafınca kısa müddette denetim altına alındı.

Edinilen bilgiye nazaran, ilçeye bağlı Osman Kavuncu Bulvarı üzerinde bulunan Kayseri Şeker Fabrikası’nın su soğutma kulesinde yangın çıktı.

Dumanların yükselmesi üzerine olay yerine fazlaca sayıda itfaiye ve polis takımları sevk edildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Lideri Mustafa Kızılkan da yangını söndürme çalışmalarına katılırken, olayla ilgili açıklama yapan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi İdare Heyeti Lideri Hüseyin Akay, yangının kaynak makinasından çıktığını düşündüklerini söyleyerek, “Meydana gelen yangın üretimimizi etkilemeyecek” dedi.

Yanan binanın plastik ve ahşaptan olduğu için yangının süratli geliştiğini söyleyen Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi İdare Heyeti Lideri Akay, “Bugün saat 10.30 sıralarında Kayseri Şeker Fabrikası’nın su soğutma kulesinde maalesef bir yangın çıktı kaynak çalışmaları sırasında olduğunu tespit ettiğimiz. Tabi evvela şunu söylemek istiyorum, rastgele bir işçimizle ilgili can kaybı, faydalanma ve benzeri bir durum olmadığı için şükrediyoruz. Çok geçmiş olsun topluluğumuza. Bu büsbütün işletmemizin haricinde su soğutma kulesinde olan bir şey.

Burası esasen hayli eski bir bina. Ahşap ve plastikten oluşan bir yapı. Daha çabucak hemen tespit çalışması yapılmadığı için sanıyoruz ki kaynak çalışması yapılırken bir kıvılcımın sıçraması kararı meydana geldi. Tabi ahşap ve plastik yapı olduğu için yangın epeyce süratli gelişti. Öncelikle bizim itfaiyemizin müdahalesi ile birinci vakit içinderda orada çalışan işçimiz yangından kurtarıldı akabinde da söndürme çalışmaları yapıldı ve şu anda da soğutma çalışmaları yapılıyor. Yangın büsbütün söndü. Çok şükür fabrikamızın genelinde rastgele bir ziyan kelam konusu değil. aslına bakarsan Allah’a şükür çan kaybı ve faydalanma kelam konusu değil. Bununla geçmiş olsun diyoruz. Kayseri Şeker herbiçimde nazara geldi, öteki açıklaması yok. Öteki türlü izah edemiyorum zira biz her türlü iş önlemini, iş garantisini alma anlayışına sahip bir kuruluşuz ancak işte bu biçimde durumlarda en küçük bir dikkatsizlik bu biçimde sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Hepimize fazlaca geçmiş olsun” dedi.

Çıkan yangının akabinde tamirlerin yapılacağını ve üretimlerinin etkilenmeyeceğini söyleyen Akay, “Burada bir su soğutma kulesine muhtaçlık var tabi ki lakin Kayseri Şeker bunları en kısa vakitte yapacak güce sahip, muvaffakiyete sahip. Kampanyamızı etkileyecek bir durum kelam konusu değil. Ben teknik arkadaşlarla da görüştüm rastgele bir sorun olur mu diye. En kısa vakitte buraların yeni baştan yapılacağı inancındayız, kanaatindeyiz. Gereken önlemleri alacağız. Üretimimiz ile ilgili bir sorun yaşanmayacak Allah’ın izniyle” sözlerini kullandı.

Yangın itfaiye gruplarının müdahalesi ile kısa müddette denetim altına alınırken, su soğutma kulesi kullanılamaz hale geldi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.