Kılıçdaroğlu’ndan ittifak ortağına övgü dolu kelamlar: HDP’yi şeytanlaştırmak istemiyoruz

KimDemis

Aktif Üye
CHP başkanı Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. HDP ile ilgili soruya cevap veren Kılıçdaroğlu, “Biz HDP’yi şeytanlaştırmak istemiyoruz” dedi.

Sunucunun HDP’nin 2019 lokal seçimlerinde kendileriyle kurduğu ittifakı hatırlatması ve “HDP, İstanbul seçimlerinde güzel bir oy katkısı yaptı” sorusuna “Evet” diyerek onay veren CHP başkanı, HDP Eş Lideri Mithat Sancar’ı, “Mithat Beyefendi saygın bir bilim insanı. Ankara Hukuku 1.’likle bitiren kendi alanında, dünyada saygınlığı olan bir hukukçu.” diyerek övgülerde bulundu.

HDP’nin altılı masada olmadığını lisana getiren Kılıçdaroğlu, “Vatandaşa gidiyorsunuz ve iktidarı belirliyorsunuz. HDP bizim masada yok, ben sarfiyat konuşurum esasen konuşuyorum. Türkiye bir daha kucaklaşır. Kucaklaşıyoruz. Halkıyla kucaklaşmayan bir siyasi parti, siyaset yapabilir mi? 85 milyonu kucaklarız.” sözlerini kullandı.

HDP’den bugün kendilerine yapılan ‘ortak aday’ davetine da olumlu baktıklarını tabir eden CHP önderi, “Altı başkan bir ortadayız, aslına bakarsanız HDP de farklı bir ittifak oluşyuruyor gazetelerden o denli okuyorum. Cumhurbaşkanı adayımız birinci tıpta kazanır. Adaylığı belirlersek oturur konuşuruz.” sözlerini kullandı.

HDP’nin eski Eş Lideri Selahattin Demirtaş ve Seyahat davasında müebbet mahpus cezasına çarptırılan Osman Kavala için özgür kalma daveti yapan Kılıçdaroğlu, “Selahattin Demirtaş çıkacak; Osman Kavala’nın da çıkması lazım, AİHM sonucu var.” dedi.

Birinci reaksiyon AK Parti’den geldi

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Kılıçdaroğlu’un Kavala ve Demirtaş hakkındaki sözlerien reaksiyon gösterdi. Özalan, “Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Selahattin Demirtaş mahpustan ÇIKACAK, Osman Kavala’nın da çıkması lazım.’ dedi. Yargı bağımsızlığından bahsediyor, daha sonra da ‘Emir verip mahpustan çıkaracağım.’ diyor. Vatanseverlikle alakaları olmadığı üzere, akıl mantıkla da alakaları yok.” açıklamasında bulundu.