Kuaförlüğü bırakıp çiftçi oldu: İstanbul ortasında köy hayatı yaşıyorum

KimDemis

Aktif Üye
Tuzla’nın Postane Mahallesi’nde bulunan 28 yaşındaki Meral Alım, babasıyla bir arada seralarda tohum ve bitki yetiştiriyor. Genç bayanın azmi ve hayat kıssası etrafındakileri kendisine hayran bıraktırıyor. 2 sene evvel bir bayan kuaföründe çalışan Meral Alım, babasıyla kiraladıkları yerde çiftçiliğe başladı. Kısa müddette işlerini büyüten Alım, serasında tohum üretiyor, ürettikleri tohumları da saksılara ekerek satıyor.

Ayrıyeten elleriyle hazırladığı tohumları da satıyor. Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı tarafınca, bayan girişimcilerin desteklenmesinin hedeflendiği programlara da katılan Alım, burada aldığı eğitimler yardımıyla işlerini daha da geliştirdi. Mega kentte köy hayatı yaşayan Meral Bilgin’in bir günü kameralara yansıdı.

Kıssasını anlatan Alım, “İki yıldır bu işi yapıyorum. Son bir yıldır daha da ağırlaştım. Bilhassa çiçekler üzerine çalışıyorum. Onun öncesinde kuafördüm. Uzun yıllar kuaförlük yaptım. Oradan radikal bir kararla çiçekçiliğe geçiş yaptım. Biz daha evvelce annem ve babamla toprakçılık ve gübre ile uğraşıyorduk. 2 sene evvel bu biçimde bir karar verdik. ‘Biz niçin bitki üretmeyelim’ dedim. Toprağımız var niçin bitkimiz olmasın? Daha farklı paketlemelerimiz olmasın diyerek bu işe girdik. Son vakit içinderda Tuzla Belediyesi’nin bayan girişimcilere verdiği takviye, kurulan bayan kulübü ilgimi çekti. Oraya kayıt oldum. Orada anlatılanlar bize söylenenlerle bir arada biraz daha büyüdük” dedi.

Meral Alım, “Kuaförken elimde daima kremler, ojeler, protez tırnaklar vardı. Artık ansızın büsbütün doğal, tırnaklarım esasen epey farklı. Bu işin zevki epey daha hoş. Bu daha terapi üzere. Kuaförlüğü de fazlaca seviyordum. Ancak bunun verdiği keyif, bunun verdiği hoşluk daha fazla. Elimde krem olmasa da olur. Bu doğal benim için. Ben 10 yaşımdan beri tarımla ilgileniyorum. Ben köyde büyüdüm. 16 yaşında köyden Türkiye’ye geldim. Aslen Bulgaristanlıyım. 10 yaşımdan beri mısır tarlası, fasulye tarlası, üzüm tarlaları hepsinde çalıştım. Azda olsa bilgim var. Şu an bir üretim yapıyorsam bu bilgiler ile yapıyorum. Yük, çuval bunlar benim için bir şey değil. Kendimi epey şanslı hissediyorum. İnsanların isteyip elde edemeyeceği bir yerdeyim. Hem işim hem konutum burada. Tuzla’nın hayli hoş bir yerindeyim. Bu benim için bir artı. Metropol bir kentte köy hayatı yaşıyorum” diye konuştu