Kur’an-ı Kerim’i işaret lisanıyla öğreniyorlar

KimDemis

Aktif Üye
Bingöl Vilayet Müftülüğü tarafınca 2018 yılından bu yana işitme engellilere yönelik Kur’an-ı Kerim okuma ve öğrenme kursu devam ediyor. Şimdiye kadar yaklaşık 50 kursiyere eğitim verilirken, işitme engellilere hem Kur’an-ı Kerim okuma birebir vakitte temel din bilgisi eğitimi veriliyor.

Merkeze bağlı Yenişehir Mahallesi’ndeki Hacılar Cami’nin bir kısmında müftülük koordinesinde açılan kursta, tamamı bayan 11 işitme engelli kursiyer bulunuyor.

2018 yılından bu yana 50 engelli bireye Kur’an-ı Kerim eğitimi verildiğini lisana getiren Vilayet Müftüsü Mustafa Topal, “Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın eğitim alanında değerli hizmetlerinden bir tanesi de engelli Kur’an kurslarımızdır. Engelli Kur’an kurslarımızda biz Bingöl’de 2018 yılından beri eğitim veriyoruz ve bu vakit içerisinde 50’ye aşkın öğrencimiz oldu. Burada Kur’an-Kerim’i hem mealen işaret lisanıyla okumalarını öğretiyoruz birebir vakitte Arapçasını işaret lisanıyla öğretmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz kurs başladığından beri eğitim aldı. Şu anda istediğimiz biçimde istediğimiz performansı gösterecek biçimde eğitim aldılar. İşaret lisanıyla Kur’an-ı Kerim okuyabiliyorlar . Çok büyük bir muvaffakiyet sergiliyorlar. Bunun sonucunda biz kendilerini inşallah önümüzdeki devirlerde umre ile ödüllendireceğiz. İnşallah onları umreye göndereceğiz” dedi.

İşaret lisanıyla işitme engellilere Kur’an-ı Kerim okuma ve temel din bilgisi eğitimi veren Rukiye Kıtay, “Benim abim işitme engelli. Bu işe başlamadan evvel ağabeyimden dolayı bu eğitimi biliyordum. 2018 yılında ağabeyimle birlikte bir umre programına dahil olduk ve gidip geldikten daha sonra Vilayet Müftülüğü dahilinde koordineli bir biçimde bu kursun açılmasını sağladık. 2018’den beri devam eden bir müddetç. İşitme engellilere Kur’an eğitimi veriyoruz, bununla birlikte temel dini bilgiler ve ailelerle bağlantı halindeyiz. İşitme engelliler epey hoş şeyler öğreniyor. Hayata bakışları epey farklı. Toplum alanında hayli hoş şeyler öğrenmeye başladılar. birlikte biroldukça aktivite de yaptık. Biz bu alanda epey hoş şeyler yapmak istiyoruz” şeklide konuştu.