Merhum sanatçı Eşref Kolçak’ın arabasını hırsızların elinden komşuları kurtardı

KimDemis

Aktif Üye
Gece saatlerinde, Gemlik’te 27 Mayıs 2019’da hayatını yitiren Eşref Kolçak’ın konutunun önünde park halinde bulunan arabasının yanındaki bireyleri bakılırsan komşular durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen Gemlik Emniyet Müdürlüğü grupları, şüphelilerin, Kolçak’ın rol aldığı birtakım sinemalarda de kullandığı arabasını çalma teşebbüsünde bulunduğunu belirledi.

Zanlılar E.A, T.E. ve O.Y, kaçmaya çalışırken yakalandı.

Bu bireylerden E.A. isimli bayanın üzerinde ruhsatsız silah ele geçirildi.

Araba ise oyuncunun ailesine teslim edilmek üzere çekiciyle otoparka gdolayıldü.

Gözaltına alınan üç kuşkulu, emniyetteki süreçlerinin akabinde çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

2019’DA HAYATINI KAYBETTİ

Akciğerinde sıvı toplanması niçiniyle Çekirge Devlet Hastanesi’nde müşahede altında tutulan Eşref Kolçak, akabinde Gemlik Devlet Hastanesi’ne sevk edilmişti. Usta oyuncu, 2019’da hayata gözlerini yummuştu.

“BENİM DE MEZARIM ORADA” DEMİŞTİ

Usta oyuncu Kolçak, 2017 yılında kanser tedavisi bakılırsan oğlu Harun Kolçak’ın vefatının akabinde merhum eşi Özcan Kolçak’ın Bursa’nın Gemlik ilçesindeki mezarının üzerine kendisi için mezar yaptırmıştı.

VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ

Sağlığında verdiği bir röportajında, “Benim de mezarım orada. Eşimin yanına kendi mezarımı da yaptırdım. Eşimin mezarının üzerine defnedileceğim” sözlerini kullanan Kolçak’ın vasiyeti yerine getirilmişti.

Eşref Kolçak, oğlu Harun Kolçak’ın cenazesinin akabinde eşinin mezarının üzerine yaptırdığı mezara defnedilmişti.

“ÇALIŞARAK ÖLMEK İSTİYORUM”

Öte yandan usta oyuncu Eşref Kolçak, Hülya Koçyiğit’in “Film Üzere Hayatlar” programına konuk olmuştu. Mesleğine olan aşkını anlatan Eşref Kolçak, “Ben yatakta değil, çalışarak ölmek istiyorum” demişti.

EŞREF KOLÇAK KİMDİR?

Eşref Kolçak Erzurum, İsprili’dir ve 28 Ocak 1927 tarihinde doğmuştur. 1941 yılında İstanbul’a geldi. Kasımpaşa’da oturdu. Sultan Ahmet Erkek Sanat Enstitüsü’nü bitirdi. Tesfiyecilik, marangozluk okudu. Marangozluk ve ayakkabı tamirciliği üzere işlerde çalıştı. Kasımpaşa’da oturduğu vakit içinderda marangoz dükkanı ve mobilya mağazası vardı.

1944 yılında Atilla Revü Opereti’nde tiyatroya başlayan sanatçı, 1945 yılında Ses Tiyatrosuna geçti. 1947 yılında figüranlıktan oyunculuğa geçtiği sinema Cahide Sonku ile birlikte oynadığı “Fedakar Ana” sineması olmuştur. 1950’li ve 60’lı senelerda, melodram ve kahramanlık sinemalarının jönü olarak çıktı seyircilerin karşısına…

Bir Sürücünün Bâtın Defteri (Atıf Yılmaz), Namus Uğruna, Düşman Yolları Kesti (Osman F. Seden) kıymetli sinemalarından bazılarıdır.

Eşref Kolçak, 1955 de Özcan Kolçak ile evlendi , eşi 13 ocak 2010 da vefat etti. Kanser tedavisi bakılırsan pop müzik sanatkarı olan oğlu Harun Kolçak 20 Temmuz 2017’de ömrünü kaybetti.