Musk, Twitter satın alımı için 46.5 milyar dolarlık fon sağladı ve bir ihale teklifini araştırıyor

KimDemis

Aktif Üye
Elon Musk, Twitter’ı satın almak için 46.5 milyar $’lık (42 milyar Euro’nun üzerinde) bir finansman taahhüdü aldı ve ABD’li düzenleyicilerin Perşembe günü yaptığı bir dosyaya göre, tedavüldeki hisseleri için bir ihale teklifi başlatmayı düşünüyor.

14 Nisan 2022’de Tesla ve SpaceX patronu, Twitter’da kalan tüm hisseleri şirkete 43 milyar $ (yaklaşık 40 milyar €) değerinde bir teklifle satın almayı teklif etti.

Twitter’ın başkanına yazdığı bir mektupta Musk, daha önce şirketin “dünya çapında özgür konuşma platformu” haline gelmesi için özel bir şirkete dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

“Twitter’ın olağanüstü bir potansiyeli var. Onu açacağım” dedi.

Bir ‘ihale’ teklif

Geçtiğimiz günlerde Musk, yedi kişiyle “Gecedir” kelimelerini içeren şifreli bir mesajı tweetledi. boş alanın altını çiziyor, F. Scott Fitzgerald’ın Tender is the Night kitabına olası bir gönderme.

Musk ayrıca daha önce Elvis Presley’in şarkısına atıfta bulunan notalarla parantez içine alınmış “Love Me Tender” yazan bir tweet yayınlamıştı.

Bir ihale teklifi, yönetim kurulu yerine Twitter’ın hissedarlarına yapılan bir teklif anlamına gelir. Teklif genellikle mevcut piyasa fiyatının önemli ölçüde üzerinde fiyatlandırılır. Bu, Musk’ın Twitter’da çoğunluk hissesine sahip olmasına izin verebilir.

Zehir hapı

Ancak Twitter, Musk’ın devralma girişimini bir “zehir hapı” ile engellemeye çalışmıştı. şirketlerin yıllardır istenmeyen taliplere karşı kullandıkları cihaz.

Son haftalarda Musk, sosyal medya şirketinde yüzde 9’dan fazla hisseye sahip oldu ve onu ikinci en büyük hissedar yaptı. Twitter daha sonra Musk’a şirketin yüzde 14,9’undan fazlasını satın alamaması koşuluyla Twitter’ın yönetim kurulunda bir pozisyon teklif etti.

Ancak Musk, teklifi reddetti ve Twitter’ı gizli hale getirmek için bir teklifte bulundu.

Twitter’ın yönetim kurulu şu anda teklifi değerlendiriyor ve birçok yatırımcı ve analist, Musk’ın teklifte herhangi bir değişiklik yapmaması koşuluyla ret olasılığının yüksek olduğunu söylüyor.