Rusya’dan tahliye edilen Ahıska Türkleri Elazığ’da: Bayrakları bir an bırakmadılar

KimDemis

Aktif Üye
Ukrayna’da devam eden savaşta Herson kentinde mahsur kalan Ahıska Türklerinin güvenliğini sağlamak için tahliye süreçleri devam ediyor. Bu çerçevede 180 Ahıska Türkü, saat 20.10’da Elazığ’da getirildi.

Ahıska Türkleri Elazığ Havalimanında Vali Ömer Toraman, Belediye Lider Vekili Nazif Bilginoğlu, Vilayet Emniyet Müdürü Celal Sel, Vilayet Jandarma Kumandanı Albay Ali Yıldız, Elazığ Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürü Ali Sait Çeçen ve yetkililer tarafınca karşılandı.

Uçaktan inen konuklar, gül ve Türk bayrakları ile karşılandı. Elazığ’a gelen Ahıska Türkleri büyük memnunluk yaşadı.

Birçok gözyaşına hakim olamazken, ellerindeki Türk bayraklarını bir an olsun bırakmadı. Kız çocukları ise daima bir ağızdan İstiklal Marşını okudu. Ahıska Türkleri çabucak sonrasında Aşağıdemirtaş Süreksiz Konaklama Merkezine gdolayıldü.

Vali Ömer Toraman, “Ukrayna’da savaştan dolayı ateş sınırında mahsur kalan soydaşlarımızı devletimiz büyük bir diplomatik çaba ve muvaffakiyet göstererek bugün prestiji ile vilayetimize tahliyelerini gerçekleştirmiş bulunuyor. Birinci uçağımız indi. Sevkiyatlar imkanlarda dahilinde peyderpey devam edecek. Bu soydaşlarımıza mesken sahipliği yapacağız. Ahıska Türkleri tarih boyunca hayli zülüm görmüş bir topluluk. Bu kerede bu biçimde bir zorlukla karşılaştılar. Biz onların her vakit yanındayız. Olmaya da devam edeceğiz. Burada artık kendi evlerindeler konuk edeceğiz. Ortalık sakinleşince ve düzelinceye kadar kardeşliğimizin gereğini yerine getireceğiz” dedi.

Türkiye’ye geldiği için memnun olduğunu lisana getiren Raşit Mıhrali, “Orada kaygı içerisindeydik. Üzerimizde bombalar yağıyordu. Televizyonda gördüğünüz üzere her şey gerçek. Çocuklar öldü. Bunlarda gerçek. Burada herkes inançta. Zira burası Türkiye” diye konuştu.

Emeği geçen herkese teşekkür eden Sara Esker, “Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun. Burada kendimizi fazlaca inançta hissediyoruz. Vatan sağ olsun. Recep Tayyip Erdoğan’ı dinlediğimiz fazlaca seviniyoruz. Buraya her vakit gelmek istiyorduk. Onun yardımıyla buralara geldik. Allah razı olsun” halinde konuştu.

Gülbatu Nebiyoğlu ise, “Sanki anamdan yeni doğdum. Eğilebileydim bu yeri toprağı öperdim. Yerime kavuştum. Türkiye’me kavuştum. Burası benim vatanımdır. Kaç yıldır biz ortalıkta geziyorduk. hiçbiri vatan değil buradan diğer. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a epeyce teşekkür ediyorum. Allah onun ömrünü uzun etsin. Buradaki herkese Allah uzun ömür versin” dedi.