‘Sessiz bırakma’ sadece bir trend mi? Bu işçiler denedi ve asla geriye bakmadı

KimDemis

Aktif Üye
“Büyük İstifa”dan sonra, Amerika ve Avrupa’daki şirketlerin endişelenecek başka bir pandemi sonrası fenomeni daha var: “sessiz bırakma”.

TikTok çılgınlığı ve sosyal medya modası, sayısız haber makalesi ve fikir yazısında tanımlandı ve yeniden tanımlandı. Kesin olan bir şey var: “sessiz bırakma” aslında işinizden istifa etmeyi içermez – en azından hemen değil.

İster işinizden zihinsel olarak çıkış yapın ve geçinmek için her şeyi yapın, ister kurumsal koşuşturma kültürünü reddedip artık işin ötesine geçmeyin, “sessiz bırakma” artık daha iyi bir iş için bir toplanma çığlığı haline geldi. -yaşam dengesi.

Terimin oldukça olumsuz, hatta pasif-agresif bir çağrışımı var. Ancak artık fazladan yol katetmediklerini kabul edenler – ve bu eğilime tanık olan insan kaynakları (İK) uzmanları – çalışanların işleriyle ilgili daha net sınırlar koymasının aslında olumlu ve sağlıklı olduğunu söylüyorlar.

Sağlık hizmetleri şirketi LifeWorks’ün Küresel Araştırma Lideri Paula Allen Euronews Next’e verdiği demeçte, “İnsanların ‘sessiz bırakma’ yerine bunun ‘rasyonel yaşam’ olduğunu söylemelerini tercih ederim” dedi.

“Mantıklı olmak: mantıksız olmamak ve kendini yakmak değil, aynı zamanda kendini elinden gelenin en iyisi olmaktan alıkoymak değil. Öncelik vermekle ilgili, vazgeçmekle değil”.

Euronews Next, “sessiz bırakmayı” denediklerini kabul eden ancak sonunda hepsi işini bırakan dört işçiyle konuştu. İşte paylaşmak zorunda oldukları şey.

‘Aşırı çalışmak ve yanmak’

31 yaşındaki Londralı Natalie Pearce için “sessiz bırakma”, bir ajansta lider danışman olarak çalışırken başladı ve doktoru tarafından tükenmişlik için imzalandı.

Londra’da yaşayan Natalie Pearce, danışman olarak önceki işinde tükendikten sonra sessizce istifa etti.

“Uzun zamandır, bunu yapmazsam her şeyin alt üst olacağı ve takım arkadaşlarımın acı çekeceği korkusuyla, önceden çok fazla şeyle hokkabazlık yapmaya çalıştığımı hissetmiştim. Bunu sık sık beynimin o kadar çok parçaya ayrıldığını ve bana verecek hiçbir şeyin kalmadığını hissetmek olarak tanımladım” dedi.

“Hiçbir rolün insanları işten ayrılma noktasına itmesi gerektiğini düşünmüyorum, bu yüzden döndüğümde bir şeylerin büyük ölçüde değişmesi gerektiğini biliyordum”.

“İlginç olan şey, bana en yakın olanlar dışında pek çok insanın değişikliği fark ettiğini bile sanmıyorum” dedi. “Hala işimi yapabildim ve iyi yaptım, ancak kendimi gereksiz yere tekrar tekrar gitme baskısından kurtardım”.

Bu “sessiz bırakma” aşaması, Pearce sonunda istifasını vermeden ve şirketlerin çalışanları meşgul eden ve elinde tutan kültürler tasarlamasına yardımcı olan The Future Kind Collective’in kurucu ortağı olmadan önce yaklaşık bir yıl sürdü.

Hala işimi yapabildim ve iyi yapabildim, ama kendimi gereksiz yere tekrar tekrar gitme baskısından kurtardım.

Natalie Pearce
Kurucu Ortak, The Future Kind Collective

Yakın zamanda yapılan işyeri refah anketleri, Pearce’in mücadelesinin – aşırı çalışma hissinden tükenmeye ve sessizce ayrılmaya kadar – izole bir mücadele olmadığını gösteriyor.

Çalışan refahını araştıran ve çalışanların iş memnuniyetinin “sıcaklığını” ölçen bir İK teknoloji şirketi olan Winningtemp, 2021’den bu yana verilerinin çalışanların giderek daha fazla aşırı çalıştığını ve stresli olduğunu gösterdiğini söylüyor.

Winningtemp’in İK başkanı Sara Holmberg, bunun hafife alınacak bir şey olmadığını söylüyor.

“İşverenlerin, zamanın bu noktasında şunu anlaması gerekiyor, onlarHem yeni başvuranlar hem de mevcut çalışanlar için çekici kalmak için yukarıda ve öteye gitmemiz gerekiyor” dedi.

Şirketlerin doğru soruları sormaya başlaması gerektiğini, “stres seviyeleri, iş kapsamı, sınırlar vb. hakkında açık konuşmalar yaparak” diye ekledi.

“Ve bu yılda bir yapılan bir sohbet değil. Her gün yapmanız gereken devam eden bir konuşma.”

Sessiz bırakmayı ne tetikler?

Yönetimle kötü iletişim, çalışanların kendilerini değersiz hissetmelerine ve nihayetinde “sessiz istifa” etmelerine neden olabilir.

13 yıldır hayır sektöründe çalışan ve çok az zaman ve kaynakla çok fazla şey yapmak için sürekli baskı hisseden August Gawen’in başına gelen buydu.

“Gerçekten stresli olduğumu söylediğimde ve tatile gitmekten bile stresli hissettim çünkü yapacak çok şey vardı, ‘peki, tatile çıkamazsın’ dediler. Ben de ‘hayır, bu olmuyor” dedi 33 yaşındaki.

August Gawen, bir hayır sektörü çalışanı olarak sürekli stres altındaydı ve sınırları zorladı, ta ki daha fazlasını yapmayı bırakıp, işi bırakıp bir minimalizm koçu olana kadar

Böylece onun sözleriyle bir “geri kazanma yolculuğu” başladı: “Sadece saatlerimi çalışmaya, makul olmayan sürelere hayır demeye ve tüm zamanımı izin almaya başladım. Bu gerçekten zihinsel sağlığımda iyi bir iyileşme sağladı”.

Yine de, bu adımı geri almak, “herkesin iyi bir amaç için ötesine geçmeye teşvik edildiği” bir alanda çok zordu, dedi Gawen, hayırseverlik sektörünün sağlıklı bir çalışma söz konusu olduğunda pek çok rol modeliyle övünmediğini belirtti. -yaşam dengesi.

“Sonunda, bu kadar baskı altında olan bir ortamda ‘sessiz bırakmayı’ denemenin bile gerçekten imkansız olduğunu fark ettim.”

Bu aşama, Gawen’in gerçekten istifa etmesinden ve üç ay sonra minimalist yaşamda bir koç olarak kendi işini kurmasından önce yaklaşık altı ay sürdü.

“Yaptığım işi seviyorum. Artık zehirli bir çalışma ortamında değilim ve zihinsel ve fiziksel sağlığımdaki deva’yı başka biri için çalışmaktan çok daha iyi alabiliyorum”.

‘Ücretini öde – ama değerinin ne olduğunu bil’

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan ve birkaç yıl önce televizyon gazeteciliğinden halkla ilişkilere geçen 29 yaşındaki Lauren Schneider için sessizliği tetikleyen şey, umduğu ve aceleyle beklediği zamdan mahrum bırakılmasıydı.

“Aslında bu benim haber dışı ilk işimdi. Bu yüzden ölümüne çalışmaya çok aşinaydım ve senin yaptığın şeyin bu olduğunu düşündüm” dedi.

“Gerçek iş tanımıma ek olarak üç tam zamanlı iş daha yapıyordum. Bunu bir performans incelemesinde gündeme getirdiğimde, işe alırsak bu işlerin her birinin maliyeti hakkında tam bir sunumla geldim. İnsanlar veya dış kaynak. Tek başıma ve iyi yaparak şirkete yüz binlerce dolar tasarruf sağlıyordum” diye açıkladı.

Tükenmişlik kültürünün neden ödüllendirildiğini anlamıyorum. Sefil olduğumuz noktaya kadar çok çalışan insanları kutluyoruz, iş-yaşam dengemiz yok ve bu sadece norm haline geldi.

Lauren Schneider

“Bana yüzde 3’lük üst sınırdan daha fazlasını vermeyi düşünmemi istediğimde, ‘Lauren, sen çok taktiklisin. Terfileri ve zamları hak eden insanlar daha stratejik’ dediler.

“Hemen kapattım. İşte bu kadar – duymaya ihtiyacım olan tek şey buydu. Deva yapmıyorlar. ‘Oh, harika bir iş çıkarıyorsun’ diyebilirler, ama bu benim için sadece yakıt. gerçek bir sonuç veya kariyer gelişimi için daha çok çalışın” dedi.

“O anda ofisten çıktım ve ‘sessizce istifa ettim’. Tüm bu süre boyunca maaşımı almam gerektiğini anladım”.

İki ay sonra doğum iznine ayrıldı ve bir daha geri dönmedi. Bunun yerine istifa etti, birkaç ay bağımsız bir müteahhit olarak çalıştı ve daha sonra bir teknoloji şirketinde yeni bir PR rolü buldu ve her yıl eskisinden daha fazla 30.000 € kazandı.

Halkla ilişkiler ve iletişim müdürü Lauren Schneider artık evden çalışıp kızıyla kaliteli zaman geçirmenin keyfini çıkarıyor.

“İnsanların sizin ve katkılarınız hakkında karamsarlık duymasının ve adil bir şekilde tazmin edilmesinin ne anlama geldiğini şimdi anlıyorum. Ve tek başına bunun bana nasıl ilham verdiğini anlıyorum. istekyukarıda ve öteye gitmek, benim gibi hissetmemek Sahip olmaksadece kariyerimde ilerlemek veya daha fazla para kazanmak için yukarıda ve öteye gitmek için” dedi.

“‘Sessizce bırakmak’ doğasında pasif-agresif hissettiriyor – ‘tamam, eğer bana bu şekilde davranacaksan, o zaman ben de aynı tavırla karşıma çıkacağım’ gibi. Ama bence yapabilirsin ayrıca olumlu bir dönüş yaptı: İnsanlar sonunda bir şeye değer olduklarını anlıyorlar ve bence biz sadece adalet istiyoruz, dürüst olmak gerekirse,” diye ekledi.

“Tükenmişlik kültürünün neden ödüllendirildiğini anlamıyorum. Sefil olduğumuz noktaya kadar çok çalışan insanları kutluyoruz, iş-yaşam dengemiz yok ve bu sadece norm haline geldi. Bence tam tersini yapan herkes ve hayatlarında dengeyi yeniden sağlamaya çalışmak, kurumsal Amerika’nın yapmamızı istediği şeyle çelişiyor”.

‘Salgın bizi değiştirdi’

37 yaşındaki Amie Jones, kariyerine pazarlama alanında başladı ve kendi sözleriyle, Birleşik Krallık’ta kar amacı gütmeyen bir kuruluşta İletişim Başkanı olana kadar “hırslarla dolu bir kariyerist” idi.

“Saatler uzundu ve rol stresliydi ama bu benim hayalimdeki işti ve başardığım için çok mutluydum” dedi.

Dengesini ilk bozan şey, üniversiteden yakın arkadaşının haftada üç güne düştüğünü söylemesiydi. Ardından “mükemmel bir fırtına” geldi: COVID-19 salgını, doğum sonrası depresyon ve ani bir aile kaybı.

Ben rekabetçi bir insanım ve insanları memnun eden biriyim. Bu yüzden, diğer meslektaşlarımın bu tür koşuşturmacaları ve onların presenteizmleri beni her zaman ürkütürdü.

Ami Jones
Kurucu, Kind Kids Kitap Kulübü

Jones, kurumsal koşu bandında koşmanın onu gerçekten mutlu etmediğini fark ettiğinde “sessiz bırakma” yaptığını söyledi.

Sadece yapması gereken saatlerde çalışmaya başladı, gereksiz seyahatlere veya gecelemelere hayır dedi ve evde veya hafta sonları aramaları cevaplamayı veya e-postaları cevaplamayı bıraktı.

Sonunda istifa etmeden önce yaklaşık bir yıl süren bu sınır belirleme alıştırması kolay değildi.

“Rekabetçi bir insanım ve insanları memnun eden biriyim. Bu yüzden, diğer meslektaşlarımın koşuşturmacası ve onların sunumculukları beni her zaman şaşırttı. Ve büyük bir zihinsel değişim, sadece yaptığım şeye odaklanmaktı.” dedi.

Jones, bu sessiz bırakmanın “düşünmek, aile ile birlikte olmak, dinlenmek için” çok zaman kazandırdığını söylüyor.

Sonunda istifasını verdi ve nezaketi kutlamaya odaklanan bir çocuk kitap kulübü olan Kind Kids Book Club’ı kurmaya devam etti. Artık kendi patronu olduğu için programında sahip olduğu esnekliğe ve üç oğluyla geçirebileceği zamana değer veriyor.

Amie Jones, bir çocuk kitap kulübü olan kendi işini kurmaya başlamadan önce yaklaşık bir yıl boyunca “sessiz bir şekilde istifa ettiğini” söyledi.

‘Sessiz bırakmayı’ denemeli miyim?

Jones, “Bence kesinlikle denemeye değer” dedi. “Bu kulağa geldiği kadar olumsuz değil. Aslında sizin için neyin işe yaradığına göre sınırlar belirlemekle ilgili. Ve aslında bundan ne çıkabileceği ve bundan ne çıkarabileceğiniz gerçekten buna değebilir”.

Danışman Pearce, “sessiz bırakmayı” düşünen işçilere durumlarını dikkatlice değerlendirmelerini önerir.

“Zihinsel olarak kontrolden çıktınız ve artık rolünüzden veya işvereniniz için çalışmaktan zevk almıyor musunuz? Yoksa kapasitenin üzerinde mi çalışıyorsunuz ve bu süreyi geçici olarak yapmak mı istiyorsunuz?” diye sordu.

“Çıkış yaptıysanız, muhtemelen size yeniden enerji verebilecek yeni bir rol aramaya başlamak en iyisidir. Ancak, eşiğinizin üzerinde çalışıyorsanız ve yeniden dengelemeniz gerekiyorsa, o zaman durumunuzu gözden geçirmenizi öneririm. sınırlar ve bunları en etkili şekilde nasıl çalıştığınızı anlamalarına yardımcı olmak için yöneticinizle iletişim kurun”.

Sadece insanları zamanlarını geri kazanmaya ve hayatlarını geri kazanmaya teşvik etmek istiyorum, çünkü her şey işle ilgili değil.

ağustos gawen
minimalizm koçu

LifeWorks’ün refah uzmanı Allen, “sessiz bırakma” terimini talihsiz buluyor çünkü bu, çalışanları kelimenin tam anlamıyla anlamalarını ve “sessizce, pasif-agresif bir şekilde devre dışı bırakma” – ki bu aslında tükenmişliği önlemede yardımcı olmuyor.

“Hayatımız için dengeli bir diyete ihtiyacımız var. Eğlenmeye ihtiyacımız var. Sosyal ilişkilere ihtiyacımız var. İş ve iş dışında bir başarı duygusuna ihtiyacımız var” dedi.

“Öyleyse düşük öncelikli şeyleri yapmadığınıza göre, ne vardır refahını desteklemek için mi yapıyorsun? Sosyal desteğiniz var mı? Başkalarına yatırım yapıyor musunuz? Minnettarlık duygunuz var mı? egzersiz yapıyor musun? Yaratıcı bir şey mi yapıyorsun?”

Eski hayır kurumu çalışanı Gawen, bu tavsiyeyi tekrarlıyor.

“İnsanları zamanlarını geri kazanmaya ve hayatlarını geri kazanmaya teşvik etmek istiyorum, çünkü her şey işle ilgili değil” dedi.

“İşler gelip geçecek, ancak hiçbir şey akıl sağlığınızdan, zihinsel sağlığınızdan, aileniz ve arkadaşlarınızla geçirdiğiniz zamandan daha önemli değildir. Gerçekten, gerçekten önemli olan şeyler bu.”