Su basan konutta mahsur kalan kişi kişiyi polis kurtardı: Gerekirse seni sırtımda taşır çıkartırım

KimDemis

Aktif Üye
Antalya’nın Muratpaşa İlçesi Yükselalan Mahallesi 485 Sokak üzerinde bir binanın bodrum katında yaşayan Kâfi Gezer (49) şiddetli yağışlar daha sonrası su basan meskeninde annesiyle bir arada mahsur kaldı.

Yürümekte zorluk çeken Kâfi Gezer, su basan konutundan çıkamayacağını anlayınca durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi.

Olay yerine gelen polis takımları yürümekte zorluk çeken hanımı ve annesini tabanı suyla kaplı olan konutta kanepenin üzerinde otururken buldu.

Engelli bayan ve yaşlı annesini konuttan çıkarmak isteyen polis, itfaiyenin gelmesini beklemeden “Abla üşümenize gönlüm razı değil, gerekirse seni sırtımdı çıkartırım” dedi, lakin bayan kabul etmedi.

Yürümekte zorluk çeken engelli bayan ve yaşlı annesi, itfaiyenin gelmesi beklenmeden polis grupları tarafınca meskenden çıkarılarak grup otosuna alındı. Anne kısa mühlet kaldığı grup otosundan inip komşularına giderken Kâfi Gezer, grup otosunda bir mühlet ısındıktan daha sonra komşularının meskenine yerleştirildi.

Konutta mahsur kalan engelli Kâfi Gezer “Yağmur yağıyordu ben de o anda gelmez sandım, sofrayı hazırlıyordum, anında su bastı biz de içeriye kapandık. Engelliyim içerde kaldım, çıkamayınca polisleri çağırdım.” Sağanak yağıştan evvel meskene konuk olarak annesinin geldiğini söyleyen kâfi “Annem yağmur yağmadan konuk olarak geldi o da şaşırdı. Ortada kaldık, yalnız yaşıyorum hiç bir şey kalmadı. Yapacak bir şey yok çaresiz kaldım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Konutumu bırakıp kimseye gidemem, ben konutuma geri döneceğim. Ayaklarımda platin var, raporum var, o yüzden yürüyemiyorum ” dedi.