Van haberleri: Mayıs ayında kar esareti: Araçlar yolda kaldı yollar kardan kapandı

KimDemis

Aktif Üye
Kentte günlerdir aralıklarla tesirli olan sağanak, yüksek bölümlerde yerini kara bıraktı. Çığ riski niçiniyle periyot devir trafiğe kapatılan, nisan ayında kardan temizlenen Van-Bahçesaray kara yolu üstündeki 3 bin rakımlı Karabet Geçidi’nin bulunduğu bölgede kar tesirli oldu. Yağış niçiniyle şoförlerle, hayvanlarını meraya çıkaranlar güç anlar yaşadı. Küçükbaş hayvancılığın yaygın olduğu bölgede, sürüler meralarda mahsur kaldı. Hayvanlarını otlatmaya çıkaran Necip Tahir, “Bahçesaray’dan geliyoruz. Mayıs ayında kara yakalandık. Bu ayda bile ulaşım bir daha sıkıntılı” dedi.

Hayvanlarıyla Batman’dan bölgeye gelen İbrahim Karşi ise “Batman’dan buraya kadar yaya olarak geldim. Bizim halimizi görüyorsunuz. Allah’ın buyruğu, takdiridir. Kar yağışı var, ot, saman, arpa yok. Koyunlar perişan oldu. 25 günde yaya olarak geldim yolda bu biçimde bir şey görmedim” diye konuştu.

Kış boyunca bölgede karla çaba eden Karayolları grupları, yağışla bir arada çalışmalarına yine başladı. Karayolları Bölge Müdürlüğü bakılırsantaş Şantiyesi grup şefi Murat Yücel, “Mayıs ayının ortasında karla gayrete devam ediyoruz. Akşam saatlerinden bu yana kar yağışı devam ediyor. Şu an kar kalınlığı 15-20 santimetreye ulaştı. Yolun kapanmaması için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Yolda kalan epeyce sayıda vatandaş oldu. Yazlık ve zincirsiz lastiklerle gelen vatandaşlar yolda kaldı. Hepsini kurtardık kimse kalmadı. Yolumuzu da temizlik” sözlerini kullandı.