Zelzelede konutu yıkılmıştı: Sezgin teyzenin gözyaşını devlet ve yardımseverler dindirdi

KimDemis

Aktif Üye
Soğukpınar köyünde yaşayan ve eşini 28 yıl evvel kaybeden Kul, gelin geldiği meskende, küçük yaşlarda ateşli hastalık kararı engelli kalan 29 yaşındaki oğlu Kerim, kayınvalidesi Zülfiye ve yıllardır yatalak olan kayınpederi Musa Kul ile 44 yılını geçirdi.

Zelzelede hasar goren konutları için Etraf Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı gruplarınca “acil yıkım” sonucu verildiğini öğrenen Kul, keder yaşadı.

Kul, yıllardır acı tatlı biroldukca anı biriktirdiği konutun yıkılmasını, gözyaşlarıyla izledi.

Devletin yardım elini uzattığı Kul’a, AFAD tarafınca konutunun yakınlarına kurulan 2 konteyner tahsis edildi.

Devlet takviyesinin yanı sıra yardımseverlerin de ziyaret ederek moral verdiği ve birtakım muhtaçlıklarını karşıladığı Kul’un hüznü bir nebze olsun dindi.

Kul, devlet tarafınca yapılan yeni konutlarına yerleşecekleri günü bekliyor.

Sezgin Kul, AA muhabirine, 44 yıl evvel gelin geldiği konutun yıkılmasına üzüldüğünü söylemiş oldu.

Konutlarında, 12 Kasım 1999 Düzce sarsıntısında de hasar oluştuğunu, o devir güçlendirme yapıldığını anlatan Kul, “bu biçimde kirişlerde bir şey yoktu. Duvarları yıkılmıştı, onları da tamir ettik. Bu zelzelede güzelce hasar gördü. Kıyamadım yıkılmasına, ‘Tamir ederim bir daha.’ dedim ancak kirişleri hasar görür görmez baktım tamir olacak üzere değil. Anladık gideceğini, daha sonra yetkililer geldi, ‘Burada durulmaz.’ dediler.” tabirlerini kullandı.

Mecburen meskenden çıktıklarını anlatan Kul, konutu yıkılırken gözyaşını tutamadığını belirtti.

Kul, “Devletimiz bize çabucak yardım etti. Sağ olsunlar konteynerleri verdiler. Bizi çabucak yerleştirdiler. Çok şükür artık yeterliyiz, rahatız. Devletimiz epeyce yardım etti, Allah razı olsun.” diye konuştu.

Sezgin Kul’un durumunu öğrenerek, kendisini ziyaret eden yardımsever vatandaşlardan Asım İnce, istekli arkadaşlarıyla ailenin kimi muhtaçlıklarını karşıladı.

İnce, aileyle ortalarında bir bağ oluştuğunu belirterek, onlara moral vermeye ve ellerinden gelen dayanağı sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Devletin birinci andan itibaren ailenin yanında olduğunu anlatan İnce, “Biz yalnızca birinci etapta kimi muhtaçlıklarını karşıladık. Sağ olsun devletimiz her türlü muhtaçlıklarını karşılamış.” dedi.