Zonguldak haberleri: Kesik baş cinayetinde yeni gelişme: Şüphelisi kardeşi kasketi ve kıyafetleri ele verdi

KimDemis

Aktif Üye
Çaycuma ilçesi Dursunlar köyünde, geçen yıl 21 Kasım’da, emekli maden çalışanı Mustafa Keleş’in ormanda başsız cesedi bulundu.

Keleş’in baltayla kesilen başına ise 1 gün daha sonra ormanda ulaşıldı. Cinayetle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında jandarma, kimi şüpheliler ve yakınlarının parmak izleriyle DNA örneklerini alıp, İsimli Tıp Kurumu’na gönderdi.

Derinleştirilen soruşturmada, mayıs ayında adliyeye sevk edilen İ.K. ile 11 kişi hür bırakıldı. Evraka eklenen yeni kanıtlarla İ.K., evvelki gün yine gözaltına alındı. Jandarma grupları, ormanda ve İ.K.’nin konutunun foseptiğinde cinayette kullanılan baltayı yer altı termal ve manyetik görüntüleme aygıtıyla aradı lakin sonuç alamadı.

YENİ KANITLAR TOPLANDI

Mustafa Keleş cinayetinin şüphelisi olarak gözaltında olan İ.K.n’in, olay günü odun küfesi ve baltayla ormana gittiği lakin odun kesmeden geri döndüğü belirlendi.

Olay günü havanın bulunmasına karşın soba yaktığı belirlenen İ.K.’nin, yakını tarafınca çekilen fotoğrafı tespit edilerek kıyafetlerinin nerede olduğu soruldu. Evvel “bu biçimde bir kıyafetim yok” diyen İ.K., daha sonra “Pislenmişti, yaktım” dedi. Ayrıyeten olay tarihinde başının üstünde yara oluşan İ.K.’nin, izi gizlemek için daima kasket taktığı saptandı.

İ.K., kasketini çıkardığında yara izini bakılırsan gruplara, evvel meskende kolona vurduğu daha sonra bacaya çarptığı en sonunda bahçe teline sürttüğü tarafında çelişkili sözler verdi. İ.K., elde edilen bilgiler doğrultusunda, isimli denetim önlemlerinin yetersiz kalacağı nedeni öne sürülerek tutuklanıp, cezaevine gönderildi.