Adnan Polat: Konutta vatandaş beklemeye geçebilir

BOTR

Yeni Üye
Son bir yıldır gayrimenkul satışlarının yüksek gittiğini söyleyen katılan Polat Kümesi İdare Konseyi Lideri Adnan Polat, “Hem talebin yüksek olması tıpkı vakitte enflasyondaki atışın enflasyondaki artışın inşaat maliyetlerini üst çekmesi ve bir daha inşaat gereçlerinde meblağların daha da artacağı beklentisi gayrimenkul satış fiyatlarını da üste çekti. Bu bu biçimde bir müddet daha gidecek üzere gözüküyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bloomberg HT yayınına katılan Polat, “Ev alacak yurttaşın illa bir konut kredisi kullanımı lazım. Burada da faizler devasa yükseklikte olduğu için vatandaş beklemeye geçebilir. Ben bir iki sene daha bunun bu biçimde süreceğini lakin daha sonra satışlarda düşüşe geçileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Polat Holding olarak tıpkı zamandavam eden birebir vakitte yeni projeleri olduğunu aktaran Polat, “Pazarın talebine nazaran arz yapacağız. Tahminen yapacağımız projelerin ölçeklerini küçültebiliriz. Yurtiçi ve yurtharicinde projelerimiz var. Macaristan’da 2 bin daire civarında iki büyük projemiz kelam konusu. Birini yazın teslim edeceğiz. Birkaç projemiz için de öteki Avrupa ülkeleriyle görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

10 milyar euroluk doğalgaz tasarrufu mümkündü

Yenilenebilir güçte bilhassa güneş ve rüzgarda 25 yıl evvel adım attıklarını lisana getiren Polat, “Türkiye yatırıma Almanya ile birlikte başladı. Lakin şu anda Almanya’da rüzgar 60 bin megawat, güneşte bir 45 bin megawat güce sahip. Bizde de şu anda güneş ve rüzgar birlikte 15 bin megawat.

“oysa biz bu YEKDEM’i devam ettirebilseydik ve 50 bin megawatlara çıksaydık tahminen yılda bir 10 milyar euro doğalgaz tasarrufu yapabilirdik. Zira biz doğalgaza önemli biçimde bağımlıyız bilhassa de Rusya’ya” diye konuştu.

Elektrikte fiyatlar bu kadar artmışken üretimdeki meblağların da artmamasının mümkün olmadığını söyleyen Polat, Türkiye’nin katiyetle yerli güce dönmemiz gerektiğini, yerli gücün de mutlaka çevreci olması gerektiğini kelamlarına ekledi.