AKP’li liderden Erdoğan’ı kızdıracak kelamlar

mudhaber

Aktif Üye
Şanlıurfa Akçakale ilçesinin AKP’li Belediye Lideri Mehmet Yalçınkaya, maaşlarının düşüklüğü niçiniyle iki gün greve giden tabiplere adeta dayanak vererek, “Doktor oğlum ‘Baba beni belediyeye çöpçü olarak al’ diye takılıyor” dedi.

bir süre evvel borçları niçiniyle belediye hizmet binası ve kreşine haciz gelmesiyle ismini duyuran Akçakale Belediyesi’nin AKP’li Belediye Lideri Mehmet Yalçınkaya, hakkındaki argümanlara ait Şanlıurfa’da yayın yapan Edessa TV’de Ömer Ağ’ın imalcisi olan Panaroma Programı’nda açıklamalarda bulundu.

İcra konusu borçların kendilerindilk evvelki periyoda ilişkin ve şaibeli ödemeler olduğunu ileri sürerek bu hususta isimli sürecin başlatıldığını savunan Yalçınkaya, konuşmasının bir kısmında işçisinin işini hakkıyla yapması gerektiği vurgusu yaptı.

HEKİM OĞLUM ‘BENİ ÇÖPÇÜ AL’ DİYE TAKILIYOR

AKP’li Belediye Lideri Mehmet Yalçınkaya, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tabiplerle ilgili “Varsın gidiyorlarsa gitsinler” kelamlarına gönderme yaparcasına şu kelamları kullandı:

*Ben personelleri topluyorum şunu söylüyorum; Bana bu işi Akçakale layık gördü. Sizler de birlikte benim ekibimdesiniz.

*Traktör mü var sende. Evet, traktörü sevgilin üzere sev. Hem işini yap, birebir vakitte traktörü koru. Kamyonun mu var?

*Kamyonu da annen üzere bak. Hem kamyona ziyan verme, hem işini yap. Zira, bununla meskenine ekmek gdolayıyorsun.

*Bizim işimiz burada işimizi hakkıyla yapacağız, layıkıyla yapacağız. Aldığımız parayı hak edeceğiz.

*Şuanda bir çöpçü 7 milyon (7 bin) maaş alıyor. Benim oğlan tabip 7 milyon maaş alıyor. Anlatabildim mi? Oğlan da bize takılıyor. ‘Baba bizi çöpçü al’ diye.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP’li Lider oğlunun maaşıyla ilgili bu açıklamasıyla hekimle, çöpçünün tıpkı maaşı aldığını vurgularken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz günlerde bayan muhtarlarla yaptığı görüşmede, “Şimdi az para veriyormuşuz. Sordum. En az alan 8-9 bin, en yüksek 25 bin civarında. Buna karşın özel bölüm daha fazla verdiği için kaçıyorlarmış. Açık konuşmayı severim, Varsın gidiyorlarsa gitsinler” diyerek hekimlerin düşük maaş isyanını eleştirmişti.