Akşener, canlı yayında İmamoğlu’nun ricasını deklare etti

mudhaber

Aktif Üye
DÜZGÜN Parti başkanı Meral Akşener, “Biz sabah erken geldik, yolda rastgele bir kapalı alan yoktu. Sayın İmamoğlu ile görüştüm. Kendisinin AKOM’da çalışmalara devam ettiğini söylemiş oldu ve İstanbullular’dan bir ricası oldu. İmamoğlu, İstanbul halkının dışarı çıkmamasını rica etti” diye konuştu.

ÂLÂ Parti başkanı Meral Akşener, FOX TV canlı yayındaki Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

Akşener’in açıklamalarından değerli başlıklar:

*Bir deney yapacağım demiştiniz, ne gördünüz? Her şeyin epey sulandırılmaya çalışıldığını gördüm. Arkadaşlarımızdan içerikten çok zarfın üzerinden bir sevinç çıkarmaya çalışıldığını gördük.

*Biz sabah erken geldik, yolda rastgele bir kapalı alan yoktu. Sayın İmamoğlu ile görüştüm.

* Kendisinin AKOM’da çalışmalara devam ettiğini söylemiş oldu ve İstanbullular’dan bir ricası oldu.
İmamoğlu, İstanbul halkının dışarı çıkmamasını rica etti.

RUSYA- UKRAYNA SAVAŞI

*Keşke Antalya’daki toplantıdan bir sonuç çıksaydı, epeyce keyifli olurduk. Yan yana gelinmesini sıfır noktasında değerlendirmiyorum, hoş adımlar.

* Ancak sonuç çıkmasını umut ederdim. Neoliberalizm denilen kapitalizmin yeni bir istikamete everildiği süreçte otoriter rejimlere Batı dünyası gözlerini kapattı ve oraları ucuz birer üretim üssü gördü. Tüm otoriter rejimlere kol kanat gerdi ve gözlerini kapattı.

*Ucuz iş gücü ve üretime odaklandı. bu biçimde olunca otoriter idareler yayılmaya başladı ve gelinen noktada Ukrayna’nı işgale kalkışan bir Putin ortaya çıktı.

* Zelenskiy açık bir biçimde “Ben seçilirsem NATO’ya gireceğim” demiş ve vatandaş yüzde 70 oy vermiş.

* Putin diyor ki “hayır sen bunu yapamazsın, ben seni işgal ederim.” Sen daha evvel de Kırım’ı işgal ettin.

*bu biçimde bir çerçevede bizim bunu anlamamız mümkün değil. Batı dünyası ise dediğimiz çerçeveden baktığı için bu olayda sınıfta kaldı.

ERDOĞAN’IN ‘NE RUSYA’DAN NE UKRAYNA’DAN VAZGEÇEMEYİZ’ AÇIKLAMASINA YANIT

* Vazgeçmemek öteki bir şey, Ukrayna’ya yönelik haksız bir işgal var biz ne yapabildik? Bu asimetrik bağda hiç bir şey yapamadık. Tavşan kaç tazı tut’ bu biçimde bir anlayış olamaz. Halimizi koyabilmeliyiz.

ZEYTİN AĞAÇLARI

*Ukrayna Rusya savaşında Rusya’ya ne kadar bağımlı olduğumuz ortaya çıktı. Ayçiçek yetiştirebilirsiniz.

*Ama çiftçi ‘bunu değerliye satıyor’ diyerek dışardan almaya başladınız. Gelecek nokta bu. Covid’le ders alırlar sandık. Tekliflerde bulunduk. Yapmadılar.

*Eylem planları hazırladık. Bunun üzerine siz 300-500 yıllık araçları sökeceksiniz maden için daha sonra da yerine dikeceksiniz. Birisinin bu biçimde bir şey olabileceğini söylemesi insanlara hakarettir.

*Erdoğan her şeyi biliyorum dediği için Tarım Bakanı gitti. Yeni bakan umarım gözlerin kapatıldığı her şeyi bir daha düzeltir ve çiftçiye dayanak olur.

ÇOCUK BEZİNDE KDV TARTIŞMASI

*Çocuk bezinde KDV sıfırlansın dedik. AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Türkiye’nin geldiği noktada vatandaş unutulup gidiyor. Fakir bayanlarla görüşüyorum, tablo epeyce üzücü.

ERDOĞAN ÖZÜR DİLEMELİ

*Erdoğan çıkıp ‘milletim özür dilerim elimi soktum bu işe olmadı’ demeli. MB ve iktisadın başına hesap verebilir beşerler getirmeli ve hiç bir şeye karışmıyorum demeli. bakılırsaceksiniz her şey düzelir. Arkadaşımız ‘bay uzman’.

*En son tabipler işte. Erdoğan nizamlı olarak düşman ilan eder. 2002’de hekimlerin hiç bir işe yaramadığını iğnelerini hemşerilere yaptırdığını söylemişti.

*Daha düşük alan tabiplerle başkalarını karşı karşıya getiriyor. ‘Giderlerse gitsinler’ diyen bir Cumhurbaşkanı var. İnanamadım. Bu şuurlu yapılan bir iş.