Akşener: İktidara sesleniyorum, elektrik artırımlarını geri alın

mudhaber

Aktif Üye
YETERLİ Parti başkanı Meral Akşener, partisinin küme toplantısında yaptığı konuşmadan bir kesit paylaşarak iktidara yüklendi. Akşener, “Yaz gelince besin mamüllerinin fiyatı düşecekmiş… bu biçimde sığ bir bakış açısı olabilir mi? Bunlar artık ne galoş giyerek gezdikleri mübarek Anadolu toprağını tanıyor; ne de çiftçimizin yaşadığı problemleri umursuyor. Buradan iktidara sesleniyorum; Elektrik artırımlarını geri alın!” dedi.

ÂLÂ Parti başkanı Meral Akşener, toplumsal medya hesabından partisinin küme toplantısında yaptığı konuşmadan bir görüntü kesiti paylaşarak iktidarın iktisat siyasetlerini eleştirdi.

Akşener, paylaştığı görüntüde şu tabirleri kullandı:

* AK Parti iktidarının, berbat tarım siyasetleri, çiftçilerimize sıkıntı çektirmeye devam ediyor. Tarıma düşman bakan gitti, fakat miras bıraktığı zulüm, motamot sürüyor. Bay Kriz ise hâlâ, utanmadan, besin fiyatlarındaki artışa karşı, ithalatı deva olarak sunuyor.

“İNATLA DİNLEMEDİLER”

* Tekraren söylemiş olduk; ‘İthalatla, besin enflasyonunu düşüremezsiniz’ dedik. ‘İthalat ile lakin, kendi çiftçinizin, artan maliyetler karşısında ezilmesine yol açarsunuz. Enflasyonu daha da tırmandırırsınız’ dedik. ‘Bu sarmaldan tek çıkış yolu, çiftçilerimizi teşvik ederek, destekleyerek, üretimi artırmaktır’ dedik. Lakin inatla dinlemediler. Neymiş?

“ELEKTRİK ARTIRIMLARINI ACİLEN GERİ ALIN”

* Yaz gelince, besin mamüllerinin fiyatı düşecekmiş. Yahu, bu biçimde sığ bir bakış açısı olabilir mi? Bunlar artık, ne galoş giyerek gezdikleri, mübarek Anadolu toprağını tanıyor, ne de çiftçimizin alın teriyle, üretirken yaşadığı meseleleri umursuyor.

* Buradan iktidara, bir davette bulunmak istiyorum. Daha doğrusu, daha evvel de yaptığım bir çağrıyı bir dahalemek istiyorum: Elektrik artırımlarını geri alın. Sakin kelamla duymuyor olabilirsiniz. Artık yüksek sesle söylemiş olduk. Elektrik artırımlarını geri alın. tıpkı vakitte, acilen geri alın.